Робота з сім'ями, дітьми-сиротами та атовцями - звіт Шацького районного центру соціальних служб

05 Лютого 2017, 17:55
4069

На оперативній нараді під головуванням Василя Голядинця, голови Шацької райдержадміністрації, говорили про роботу Шацького районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді у 2016 році.

З цього питання інформувала присутніх в.о. директора Оксана Левак.

Одним із напрямків діяльності центру є соціальна робота з сім’ями, які опинилися в складних життєвих обставинах. Протягом року складено 34 оцінки потреб сімей, які опинилися в таких обставинах. Під супроводом центру протягом звітного періоду перебувало 5 сімей, в яких виховувалося 11 дітей. З метою проведення інформаційної кампанії, спрямованої на пошук кандидатів у прийомні батьки та батьки-вихователі, спеціалістами центру було проведено бесіди та круглий стіл на тему «Прийомна сім’я - це для мене».

За словами доповідача, протягом 2016 року до центру звернулося 2 сім’ї, яким надано інформаційні консультації щодо створення та функціонування прийомних сімей. Під час роботи з сім’ями встановлено, що батьки однієї сім’ї не працюють, не мають постійного доходу, а інші не мають власного житла. На даний час під супроводом центру знаходиться 3 прийомних сім’ї. Протягом року проводилось навчання з підвищення кваліфікації прийомних батьків, які проживають в смт Шацьк та в с. Мельники.

На обліку в центрі у минулому році перебувало 26 осіб з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Одним із пріоритетних напрямків роботи центру є профілактика правопорушень і злочинів серед дітей та молоді. Впродовж року у загальноосвітніх закладах району було проведено  лекції та бесіди зі школярами. Проводилася робота з батьками, учнями, які знаходяться на профілактичному обліку, класними керівниками щодо запобігання пропусків занять без поважних причин, більш відповідального ставлення до навчального процесу з боку учнів та батьків щодо запобігання дитячої бездоглядності.

Крім того, на обліку в центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді протягом 2016 року перебувало 17 осіб, засуджених до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі. 

Також на обліку в центрі перебуває 77 демобілізованих учасників АТО. У 36 сім’ях здійснено оцінку потреб. Усіх військовослужбовців поінформовано про порядок отримання субсидій та інших видів соціальних допомог в управлінні соціального захисту населення Шацької РДА. В ході здійснення оцінки потреб встановлено, що атовці переважно потребують сприяння в працевлаштуванні, у санаторно-курортному лікуванні та в наданні правової допомоги.

Коментарі
06 Лютого 2017, 13:53
Чому атовці потребують санаторно - курортного лікування? На даний час є безкоштовні путівки в 15 реабілітаційних установ, ніхто не виявив бажання проходити реабілітацію в даних установах. В мережі фейсбук на сторінці "Ветерани АТО Шацького району" розміщена інформація. Демобілізованим військовослужбовцям - пенсіонерам пропонувалися путівки на реабілітацію в Польщу, дані особи не виявили бажання скористатися путівкою.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024