Обласна держадміністрація блокує створення Любомльського госпітального округу

02 Лютого 2017, 16:30
1651

Як повідомив народний депутат Ігор Гузь під час сесії обласної ради 2 лютого, від Волині до уряду подали лише 3 госпітальні округи із центрами у Луцьку, Ковелі та Нововолинську через позицію голови ОДА Володимира Гунчика.

Про це повідомляє ВолиньPost.

Нардеп навів приклад Чернігівської області, де голова ОДА, депутати облради та місцеві ради подали 7 госпітальних округів. Натомість, посилаючись на слова міністра охорони здоров’я Уляни Супрун та віце-прем’єра Геннадія Зубка, Гузь стверджує, що створення більшої кількості округів на Волині блокує саме ОДА.

Таку позицію Ігор Гузь назвав «ганебною» та закликав Гунчика спільно лобіювати створення на Волині максимальної кількості госпітальних округів. 

Так, у Володимирі-Волинському потрібно створення округу, адже там дислокуються військові частини, де близько 7 тисячі військових, а також пункт пропуску «Устилуг-Зосин», міжнародні траси, прикордонний загін тощо. У Любомлі на користь створення госпітального округу - хороша матеріальна база лікарні та наявність Шацьких озер – популярного туристичного об’єкту, куди приїжджають близько 200 тисяч відпочивальників.

Нагадаємо, у підсумку депутати Волинської облради підтримали створення на Волині Луцького, Ковельського, Нововолинського, Володимир-Волинського, Любомльського, Камінь-Каширського, Ратнівського та Маневицького госпітального округів. Погодився зробити подання на 8 округів і Володимир Гунчик.

Коментарі
08 Лютого 2017, 19:09
Ратно і Вол.Волинський як госпітальні округи - це аж смішно, Любомль це да, тому що Дибель це ГОСПОДАР і в нього все получиться і в потрібному місці.
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024