В районі послуговуються застарілою нормативною грошовою оцінкою земель

29 Січня 2017, 19:50
1499

На оперативній нараді, яка відбулася під головуванням Василя Голядинця, голови Шацької райдержадміністрації, говорили про стан здійснення нормативної грошової оцінки земель Шацького району.

Віталій Юрчук, начальник відділу Держгеокадастру в Шацькому районі, у своєму виступі повідомив, що в районі нормативна грошова оцінка земель проведена по всіх населених пунктах, однак в цьому році закінчується термін актуальності такої оцінки в Пульмі, Заліссі, Вільшанці, Кошарах, Омеляному, Підманові, Мельниках, Шацьку.

Тому відповідним сільським головам вже сьогодні необхідно розпочинати роботи з поновлення нормативної грошової оцінки цих населених пунктів. Він зазначив, що в 2017-2018 роках планується виділити з обласного бюджету 45 тис. грн. на розробку нормативної грошової оцінки населених пунктів. Всього ж, щоб виконати поставлені завдання, необхідно 317 тис. грн.

В 2016 році вперше в районі було продано права оренди земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності з цільовим призначенням для ведення товарного сільськогосподарського виробництва загальною площею 96,3 га на території Прип’ятської сільської ради. Стартова ціна продажу складала 8% від нормативної грошової оцінки земель. Переможець торгів - ТзОВ «Надра Волині». Річний розмір орендної плати складає 126,2 тис. грн. (1 310 грн. за 1 га).

На території Світязької сільської ради продано три земельних ділянки загальною площею 231,8 га, річний розмір орендної плати складає 131 845,74 грн. Крім того, було проведено нормативну грошову оцінку земель водного фонду (ставки) на території Грабівської сільської ради та укладено договори оренди. Річний розмір орендної плати складає 40,2 тис. грн.

Василь Голядинець поцікавився у доповідача станом надання в оренду земель для ведення рибного господарства на території Піщанської сільської ради (так звана «Ладинка»). Віталій Миколайович відповів, що з наявних більше як 400 га використовується лише половина. У бюджет сільської ради в минулому році поступило 20 тис. грн. орендної плати. На що головуючий сказав, що в Грабівський сільський бюджет від аналогічної господарської діяльності (розведення та продаж риби) надійшло аж 44 тис. грн. з 50 га орендних земель водного фонду.

На нараді було вирішено провести зустріч представників влади району та осіб, які господарюють на ставках у Піщі, і обговорити всі робочі питання (документація, ставка орендної плати тощо), а згодом виставити ставки на торги.

 

Коментарі
30 Січня 2017, 00:04
коли "Ладанка" заростала бурьяном то нашим головам було все до одного місця ,а от коли вже все наладилось -то давай бабло,чи може хтось з шановних начальників поміг хлопцям" стати на ноги"Я розумію що оренда мала ,але хтось розібрався як у господарстві ідуть справи зараз і чи витримають вони цю плату і які наслідки будуть коли їх збанкрутують саме чиновники.Я бачив тих орендарів- на мілйонерів не схожі.Чи хтось "лапу" поклав на стави.ВИ СПОЧАТКУ РОЗБЕРІТЬСЯ А ТОДІ ЦІКАВТЕСЬ.
Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром