Які події стали визначальними для життя району у 2016 році – частина ІІІ

27 Січня 2017, 11:00
1682

Літній період для Шацького району був особливо насичений подіями.

Про це пише «Шацький край» за 21 січня 2017 року.

На виїзних прийомах громадян жителі села Піща зверталися з проханням допомогти відбудувати шкільну їдальню, а наприкінці року – облаштувати внутрішні туалети в школі. Але поки зрушень так і не відбулося.

У міжнародних змаганнях кінологічних команд митних органів та Національної поліції, що відбулися в м. Ірпінь Київської області, інструктор Луцького прикордонного загону відділу прикордонної служби «Рівне» Юрій Лук’янчук, житель смт Шацьк, зі своєю улюбленицею вівчаркою Ханною зайняв І місце. Почесне звання «Заслужений лікар України» від Президента України з нагоди Дня медика отримала Руслана Дибель, заступник директора Волинського обласного санаторію «Лісова пісня».


 

В липні депутати районної ради на сесії розглядали питання реорганізації ЗОШ І-ІІ ст. с.Пулемець та призупинення діяльності двох початкових шкіл району – сіл Голядин та Затишшя. Перші дві школи так і залишились функціонувати, стосовно останньої – то жителі села Затишшя самі згодом попросили тимчасово припинити функціонування їхньої школи. Аби діти мали змогу навчатися у школах сіл Піща (випускні класи), та Мельники. Зрештою, депутати районної ради на це погодилися. 

Під час свого перебування Шацькому районі голова обласної адміністрації Володимир Гунчик наполіг на необхідності добудови третьої черги ЗОШ І-ІІІ ст. смт Шацьк, в плані передбачити добудову їдальні, актового залу, класних кімнат.

16 липня Шацьк вкотре зустрів учасників міжнародного фестивалю «Biker’s fest», що свідчить про ще більшу популярність району як туристичного краю.

Також у цьому місяці Шацька селищна рада звернулася до голови Волинської ОДА з проханням тимчасово припинити виділення земельних ділянок за межами населених пунктів Шацької об’єднаної територіальної громади. Але це питання так і не було вирішено.

Також за два літніх місяці за заготівлю лісових ресурсів громади району отримали більш ніж у 8 разів коштів рентної плати.

Насичений був липень спортивними подіями: пройшли змагання «Кубок Шацьких озер» з боротьби дзюдо, відбувся чемпіонат області з пляжного футболу, товариський турнір з футболу, в якому взяли участь команди з трьох областей, та змагання на Кубок України з поліатлону. Веслувальник із Шацька Дмитро Озимок на змаганнях з веслування на байдарках і каное завоював титул чемпіона України.

У серпні найбільш знаковою подією для району було відкриття тимчасового пункту пропуску «Адамчуки-Збереже», за декілька днів функціонування якого зафіксовано було рекордну кількість перетину кордону – 50 тисяч.


 

Ще одне спортивне досягнення в цьому місяці прославило Шацьк: Андрій Корець, студент ІІІ курсу училища фізичної культури м.Львів, у складі української національної збірної з веслування на човнах «Дракон» став чемпіоном Європи.

Протягом липня-серпня на території району діяла комісія районної ради з питань сплати збору ПДФО та збільшення бази оподаткування надходжень до районного бюджету, досвід роботи якої запозичували й інші райони області.

Наприкінці серпня в районі знову заговорили про проблеми шкіл: відповідно до постанови, в тих класах, де менше 5 учнів, мали навчатися індивідуально на дому. 19 серпня в с.Положево був освячений храм Преображення Господнього Української греко-католицької церкви, фундамент якої був закладений у 2010 році.

Наприкінці серпня до Шацька завітав бурмістр міста Суховоля Сокульського повіту Підляського воєводства (Польща) Міхал Матискєл, з яким Сергій Віннічук, Шацький селищний голова, підписав угоду про співпрацю в багатьох галузях. На сесії селищної ради створено робочу групу, яка працюватиме над стратегією розвитку Шацької селищної ради до 2020 року. Також у серпні було призначено комісаром Шацького РВК майора Василя Матвійчука.


 

Віта Шепеля

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024