В районному центрі зайнятості говорили про реформування служби та легалізацію праці

24 Січня 2017, 21:30
1193

20 січня у Шацькому районному центрі зайнятості відбулось засідання координаційного комітету з напрацювання пропозицій щодо розширення функціоналу державної служби зайнятості та напрямків поліпшення співпраці із роботодавцями та соціальними партнерами.

Про це інформує сайт Волинського обласного центру зайнятості.

Директор районного центру зайнятості Мирослава Терета проаналізувала основні показники роботи за 2016 рік. Також вона зазначила, що нині відбувається реформування служби зайнятості, розповіла про функції та напрямки роботи в даних умовах, доступ до електронних сервісів.

Перший заступник голови районної адміністрації Сергій Сидорук підвів підсумки роботи координаційного комітету сприяння зайнятості та робочої групи з легалізації зайнятості у 2016 році, висловив своє бачення координації дій влади, роботодавців та служби зайнятості у 2017 році, в тому числі щодо створення нових робочих місць в районі. Також голова координаційного комітету закликав роботодавців бути чесними і відповідальними перед собою і громадою.


 

Представник Шацького відділення ОДПІ Людмила Редько розповіла про стан закриття підприємницької діяльності фізичними особами-підприємцями в районі.

Начальник Шацького об’єднаного управління Пенсійного фонду Віктор Гірич акцентував увагу на найбільшому подразнику малого бізнесу – єдиному соціальному внеску. При цьому зазначив, що закриття підприємницької діяльності не є катастрофою, адже сьогодні зареєструвати бізнес і зняти з реєстрації можна за один день.

Начальник управління соціального захисту Антоніна Пилиповець додала, що виплати різних видів допомог не сприяють легальній зайнятості.

Дисциплінували б бізнес реальні штрафні санкції. Представник профспілок району Катерина Редько наголосила, що, з одного боку, підняття мінімальної заробітної плати покликано знизити бідність серед працівників, з іншого – фактично зрівняло кваліфікованих і некваліфікованих фахівців за винятком педагогічних кадрів.

 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром