ТОП подій Шацького району 2016 року - частина І

24 Січня 2017, 15:30
2383

У минулому 2016 році життя Шацького району було насичене різноманітними подіями – хорошими та не дуже, радісними та сумними, районного та обласного масштабів, які так чи інакше мали вплив на життя краю не лише в минулому, а й визначили його розвиток на наступні роки. 

Про це пише газета «Шацький край» за 21 січня 2017 року.

Тож яким він був, 2016-й? І аби трохи розбавити суху статистику офіціозу, пропонуємо також пригадати, якими своїми особистими досягненнями жителі району прославляли свій край.

Розпочався рік приємним «маленьким» ювілеєм: у січні один рік виповнився шацькій волонтерській організації «Небайдужі», які активно збирали допомогу та відправляли її бійцям, що воювали на сході України.


 

Вперше на початку січня був проведений командою «Шаковель» турнір з хокею, а священиками Шацького благочиння започатковано благодійний вечір колядок «Різдвяний Ангел», кошти від якого були спрямовані на допомогу нужденним.

Із сумних подій - на 103-му році життя померла найстарша довгожителька селища Шацьк Гінайло Оксана Сафронівна.

Третьокласниця ЗОШ І-ІІІ ст. с. Світязь, вихованка Шацького БДЮТ Світлана Чернякова серед більш ніж 20 учасників зайняла третє місце на обласному конкурсі «Срібні дзвіночки».

26 січня у м. Влодава Республіки Польща між Шацькою селищною радою та міською гміною Влодави був підписаний договір про спільну партнерську діяльність, яким передбачено проведення низки заходів у сфері освіти, культури, спорту і туризму, адміністрації, економіки тощо.


 

Медалі «За жертовність» від декана Свято-Троїцького кафедрального собору (м.Луцьк) Миколи Нецькара отримали четверо бійців АТО з Шацького району: Віталій Бонк, Дмитро Шостак, Андрій Федун, Валентин Хомич.

У лютому одну з найвищих державних нагород – медаль «Захиснику Вітчизни»  від Президента України Петра Порошенка отримав боєць АТО Віктор Данилевич із с.Кропивники.


 

А шачанин Андрій Печук виграв етап чемпіонату України з мотогонок, який відбувся на аеродромі «Бородянка» у Київській області.

На початку року розпочалося протистояння за виділення земель, які знаходяться за межами населених пунктів, між Держгеокадастром області та сільськими та селищною радами. Останні хотіли, аби землі або виділялись місцевим, або збереглись для планування подальшого розвитку територій.

На позачерговій сесії Шацької селищної ради 18 лютого підприємці протестували проти розміру визначених ставок податку на нерухоме майно. 

24 лютого в ШНПП відбулася міжнародна зустріч щодо спільної реалізації проекту в рамках Програми територіального співробітництва Східного партнерства Білорусь-Україна, в якій взяли участь представники нашого парку, керівники району, та білоруського – «Прибузьке Полісся». Обговорювалося на зустрічі питання розвитку природоохоронних територій.

25 лютого на обласному конкурсі читців поезії Оксана Цвинкилевич, тодішня учениця ЗОШ І-ІІ ст. с.Самійличі, зайняла ІІІ місце.

Віта Шепеля

Коментарі
24 Січня 2017, 20:59
а якже виїздні прийоми громадян що проводив голова райради .Шацький край стільки про це писав що здається нічого важливішого і не було в Шацьку.
25 Січня 2017, 18:15
А який толк з тих прийомів?
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39