Серед п’ятьох лауреатів міжнародного конкурсу – шачанка Ніна Корець

23 Січня 2017, 15:30
3483

Другу значущу у своєму творчому житті перемогу здобула шачанка Ніна Корець, методист Шацького Будинку дитячої та юнацької творчості.

Нагадаємо, що у вересні минулого року у номінації «Вірш» в рамках проведення четвертого Міжнародного конкурсу «Стоп цензурі! Громадяни за вільні країни» вірш пані Ніни «Чеснот не терпить корупційний світ» увійшов у число переможців. А вже на цей раз вірш шачанки «У рим скупій межі» був високо оцінений журі VI міжнародного поетичного конкурсу «Чатує в століттях Чернеча Гора», що вшосте організовує редакція українського часопису «Склянка Часу*Zeitglas». Це літературне змагання поетів відбувалося на тему «Для чого пишуться вірші» . 

Загалом же у період з 1 червня до 1 грудня 2016 року, відколи був оголошений конкурс, до редакції надійшло більше 1500 творів, автори яких – не лише з України, а й зарубіжжя: Канади, Росії, США та інших країн.
В свою чергу, журі конкурсу, до якого увійшли сучасні українські поети, прозаїки та видавці Євгенія Більченко, Олександр Апальков, В’ячеслав Пасенюк, Сергій Лазо, а також Володимир Утки-Отки, переможець попереднього поетичного конкурсу, та Юрій Шеляженко (також брав участь у конкурсі «Стоп цензурі! Громадяни за вільні країни!», в якому перемогла Ніна), серед 118 творів, що були допущені до конкурсу, обрали трійку переможців, а також визначили п’ятьох лауреатів, серед яких – Ніна Корець.

Шачанка зізнається, що на такий успіх не очікувала, адже серед конкурсантів – відомі редактори, визнані поети та прозаїки, лауреати різноманітних конкурсів, котрі вже мають у своїх творчих доробках не одну збірку. Тобто конкуренція була дуже серйозна.

Окрім того, про те, що рівень конкурсних поезій значно виріс, говорив і член журі Сергій Лазо, поет, драматург, прозаїк, член Національної спілки письменників України та спілки журналістів (українцям він більш відомий як автор пісень «Ні обіцянок, ні пробачень», «Ти подобаєшся мені», «Афіни-Київ-Істанбул», «Вперше», «Не йди» та багатьох інших шлягерів).

Саме він, один з найбільш вимогливих членів журі, оцінив поетичний твір Ніни у найвищих 5 балів (ще дві п’ятірки вірш Ніни отримав від не менш поважного та авторитетного Олександра Апалькова, головного редактора часопису, котрий же, до речі, дуже рідко ставив відмінні оцінки учасникам конкурсу, та Євгенії Більченко. А роботи, відзначені за рішенням конкурсного журі в тому числі й вірш Ніни Корець, будуть публікуватися на сторінках літературного альманаху «Скіфія».

Віта ШЕПЕЛЯ

 

Коментарі
23 Січня 2017, 17:42
Дуже рада за Ніну :), удачі на творчому шляху і ніколи не зупинятись, а йти тільки вперед та пробувати себе ще й в інших конкурсах. Адже знаю таких людей в Шацьку які пишуть дуууууже гарні вірші про кохання, про природу, а про них ніхто незнає, так і помирає талант ...
23 Січня 2017, 17:56
А свіжіших новин немає?
08 Березня 2017, 17:41
А ЩО ВОНА ТАКЕ НАПИСАЛА
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром