У Ковельському госпітальному окрузі Шацька лікарня отримає статус закладу "планового лікування"

17 Січня 2017, 11:30
1867

Об'єднуючи волинську медицину у три госпітальні округи, не всі районні лікарні залишать свій статус. Так, у Ковельському окрузі чотири з семи районних лікарень отримають нижчі структурні посади, ніж зараз.

Про це йшлося під час засідання оперативної наради голови облдержадміністрації 16 січня, - пишуть Волинські новини.

Зауважимо, що в структуру госпітального округу повинні входити такі медзаклади: лікарні інтенсивного лікування, планового лікування, відновного лікування, консультативно-діагностичне відділення, центр первинної медико-санітарної допомоги.

Заступник голови ОДА Світлана Мишковець, яка входить у спеціальну відомчу комісію щодо реорганізації медичної сфери в області, інформувала про зміни в роботі райлікарень.

З її слів, Любомльська, Ратнівська, Камінь-Каширська лікарні будуть закладами «інтенсивного лікування» першого рівня, що є аналогом теперішньої райлікарні.

Зауважимо, що лікарня інтенсивного лікування є багатопрофільним лікувальним закладом та надає вторинну спеціалізовану медичну допомогу в умовах цілодобового стаціонару дорослим і дітям з гострими станами, або загостренням хронічних захворювань, що потребують високої інтенсивності лікування та догляду. 

«Щодо Любешівської, Турійської, Шацької та Старовижівської районних лікарень, то вони будуть іншого типу – «планового лікування», - пояснює Мишковець.

Щодо цього типу лікування, то заклади забезпечуватимуть надання планового прийому хворих з загостренням хронічних захворювань за направленнями Центрів первинної медико-санітарної допомоги, консультативно-діагностичного центру, інших закладів охорони здоров’я госпітального округу або за зверненням пацієнтів.

Коментарі
17 Січня 2017, 15:48
НАРОД ВЖЕ РАЗ МИ РЕФОРМУВАЛИ МЕДИЦИНУ ЩЕ ОДНА РЕФОРМА І БУДЕМО БЕЗ МЕДИЦИНИ У КОВЕЛЬ НЕ НАЇЗДИШСЯ
17 Січня 2017, 17:38
То навіщо ти діду реформував ту медицину перший раз, бачиш що за тебе вийшло
17 Січня 2017, 19:08
ДІД НАС ОБМАНУВ І НАОБІЦЯВ А МИ ПОВІРИЛИ
17 Січня 2017, 20:14
зараз хто хоче вилікуватись їде в Луцьк. Якщо буде Ковельський округ то Луцькі лікарні будуть для нас недоступні чи доступні
18 Січня 2017, 18:17
той дід що завалив медицину пішки по шацьку не ходить
24 Січня 2017, 13:33
В шацьку лікарня це місце для проходження медоглядів і все. І то ти маєш постояти під кабінетом поки так звані лікарі "чаю" нап'ються... і гарчать до людей як то ти прийшов в них грошей просити...
Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024