Шацьк: відбувся благодійний вечір колядок "Різдвяний ангел"

17 Січня 2017, 11:00
2156

«Христос народився! Славімо Його!» Цими словами та молитвою во славу Господу в актовому залі Шацького лісового коледжу 15 січня розпочався благодійний вечір колядок під назвою «Різдвяний Ангел», організований Шацьким благочинням Володимир-Волинської єпархії УПЦ.

Благодійний захід священиками Шацького благочиння проводиться вдруге, - пише "Кордон".

На концерті, як і минулого року, збирали кошти, котрі будуть спрямовані на допомогу дітям-сиротам, нужденним та хворим, учасникам АТО та їхнім сім’ям, які найбільше цього потребують. І недарма саме на Різдво Христове вирішено провести благодійний захід, бо це свято уособлює вселюдську любов і народження віри в душі кожного християнина.

Відкрили благодійний концерт ведучі – подружжя Черевків – отець Олександр, настоятель Свято-Миколаївського храму с.Пульмо, та матушка Олександра, котрі закликали присутніх взяти участь у благодійній справі, вчитися самим та навчати дітей творити добро, бути милосердними до своїх ближніх.

Привітав присутніх із Різдвом Спасителя благочинний Шацької округи, протоієрей Микола Вихор, попросивши підтримати добру справу любові і милосердя та разом прославити народжене Богонемовля різдвяною колядою.

На анонсований заздалегідь благодійний захід прийшло чимало шачан та гостей селища, щоб не лише послухати різдвяні піснеспіви, що восхваляли народжене Богонемовля Ісуса, а й підтримати благодійну акцію. Загалом же, як повідомив згодом отець Олександр, за вечір колядок було зібрано більше 4 тис.грн., ще 7 тис.700 грн. принесли священики Шацького благочиння, котрі також збирали кошти на благу справу у церквах району (минулого року було зібрано 14 тис.грн.).

Щедро дарували глядачам колядки та щедрівки зі сцени коледжу дорослі і малі, прославляючи свого Господа як Спасителя всього світу.

Неперевершені колядки виконали хор священиків Шацького благочиння, викладачі та вокально-інструментальний ансамбль Шацької дитячої музичної школи, зведений хор та чоловічий хор храму Різдва Богородиці смт Шацьк, Свято-Онуфріївського храму смт Шацьк.

Порадували публіку прихожани Свято-Миколаївського храму с.Пульмо, адже на сцені з колядками та віншуваннями були не лише дорослі, а й наймолодші – вихованці дошкільного навчального закладу, а також сім’я священика – отець Олександр Черевко, матушка Олександра та їхні доньки. Святкові піснеспіви лунали у виконанні церковних хорів із сіл Піща, Пулемець, Острів’я, Грабове, Ростань, Смоляри-Світязькі, Пехи, Голядин.

На завершення благодійного вечора з вітаннями та найкращими побажаннями звернулися до священиків та учасників дійства Сергій Карпук, голова Шацької районної ради, заступник голови Шацької РДА Сергій Кужель, Шацький селищний голова Сергій Віннічук, котрі також подякували організаторам за проведення на теренах району такого заходу.

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

 

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024