Шацький район ввійде до Ковельського госпітального округу

16 Січня 2017, 13:00
1757

Волинську область хочуть поділити на три госпітальні округи.

Для цього вже працює спеціальна комісія при облдержадміністрації, яка виїжджає в кожну лікарню Волині й вивчає стан справ.

Про це йшлося під час засідання оперативної наради голови облдержадміністрації 16 січня, – пише Інформаційне агентство Волинські новини.

Як пояснив губернатор, після завершення роботи групи, свої пропозиції представлять обласній раді.

«В області створена робоча група, яка має об’їхати усі районні, міські лікарні, зустрітися з персоналом, провести обстеження. Це все йде до того, аби були сильні медично оснащені центри, щоб вивести нашу медицина на високий рівень», – інформував голова ОДА Володимир Гунчик.

Заступник голови ОДА Світлана Мишковець відзвітувала про роботу комісії.

«На виконання розпорядження постанови Кабміну робочу групу створили в грудні 2016-го року. Аналіз центральних районних лікарень вже провели, вивчили кількість хворих, кількість проведених оперативних втручань, кількість пологів тощо. В січні 2017-го року діє вже міжвідомча група, а це – працівники охорони здоров’я, центру розвитку місцевого самоврядування, депутати облради, голова громадської ради при ОДА, представник департаменту інфраструктури. Під час наради вже запропонували створити на Волині три округи: Луцький (488 тисяч населення), Ковельський (376 тисяч населення), Нововолинський (177 тисяч населення)», – доповіла Мишковець.

Коментарі
16 Січня 2017, 15:37
то нам радіти чи горювати ніхто нікого не питає лікарня комунальна власність рішення приймає держава а де ж децентралізація і з її перевагами В кого є машина і гроші той і до ковеля добереться а прості люди
16 Січня 2017, 15:41
Дибель В щось хоче зробити щоб хоч у любомлі був центр округу але сам нічого не зробить а кохана влада сопитиь і мовчить бо зарплата дорожче ніж інтереси людей
16 Січня 2017, 17:55
А де Ви бачите владу
16 Січня 2017, 18:37
Йде не до кращого, а до гіршого. Це які будуть черги, щоб попасти до лікаря треба буде записуватись на місяців 2-3 наперед (ще не захворівши, а так на всякий випадок), а смертей- це ж немає ліжко - місця і все ... І то не треба, щоб була якась серйозна хвороба, а операції (навіть той самий апендицит) сама недосвідчена людина повинна приймати рішення- чи вже добератись до Ковля, чи почекати ще трохи (а там вже як буде-може довезуть , а може й ні). Скільки гарних лікарів з великою практикою може остатись без роботи. Не буде кому рятувати наших людей, чи то може спеціально так задумано??? . Все робиться для винищення людей ... :(
16 Січня 2017, 21:54
Вже ходять чутки що Дибаль хоче приватизувати шацьку лікарню.і вже підготовлюють щоб зробити приватною .....Люди схаменіться нас тупо хочуть ЗНИЩИТИ....
16 Січня 2017, 23:20
ПОвністю, на 100 % підтримую !!! Пора прпиніти безтолкове витрачання коштів на медицину... Лікарні Шацьку і Любомльську перетворити на невідкладку , поліклініку . скоротити. На зекономлені ВЕЛИЧЕЗНІ гроші - реанімобілі. І все !!! згадайте , ЛЮДИ- ЯК ТІЛЬКИ ТРОХИ ЩОСЬ СЕОЙОЗНЕ - ВСЕ ОДНО ЇДЕМ В ОБЛЛІКАРНЮ !! І ТРЕБА ЯКОСЬ РІШАТИ. А ТУТ ВСЕ ПОСТАВИТИ В ЗАКОННЕ РУСЛО.
16 Січня 2017, 23:22
ЩО ОЗНАЧАЄ ЗАКОННЕ РУСЛО
16 Січня 2017, 23:24
чому мовчить влада і депутати районної ради селищний і сільські голови озовіться де ви?
17 Січня 2017, 01:44
А чому за 2-3 місяці записуватись на прийом? В шацьку взагалі нічого не залишиться з медицини? Новина то цікава, але було б добре, щоб була стаття, яка більш детально розкриє перспективи і наслідки для місцевого населення. Як воно насправді має виглядати? Це ж не три лікарні на облаласть!
17 Січня 2017, 11:22
ЛЮДИНА МЕДИЧНУ ПОСЛУГУ КРІМ ОПЕРАТИВНОГО ВТРУЧАННЯ МАЄ ОТРИМАТИ ТАМ ДЕ ВОНА ЖИВЕ А ПРИ НИНІШНЬОМУ РОЗКЛАДІ ЦЕ МІНІМУМ ЛЮБОМЛЬ А ДО ЛЮБОМЛЯ ТРЕБА ДОЇХАТИ І З СЕЛА А ЦЕ ГРОШІ НА КВИТОК І ЧАС НУ І ЗВИЧАЙНО ЧЕРГА БІЛЯ ЛІКАРЯ ТОМУ І ТРЕБА ЩОБ ДЕРЖАВА ЗАЙНЯЛАСЬ ОФШОРАМИ І ТОДІ БУДУТЬ КОШТИ НА УТРИМАННЯ МІСЦЕВОЇ ЛІКАРНІ А МИ ВСІ ЯК БУДЕМО МОВЧАТИ ТО ТОЧНО БУДЕМ НЕ ЛІКУВАТИСЬ А ПОТИХЕНЬКУ ЗАЙМАТИ МІСЦЯ НА КЛАДОВИЩАХ
17 Січня 2017, 11:36
однією з умов для створення госпітального округу є доїзд до лікарні з будь-якої точки округу за 60 хвилин .З с.Хрипськ до Ковеля треба їхати 2 рази по 60 хв. а зимою ще довше.
17 Січня 2017, 17:39
чому молодим кадрам не дають працювати в шацьку ........ чому черги в поліклініці ........ чому заставяють бігти в дибальову аптеку навіть із невідкладки .... А ми думаемо що потрібно поміняти головних лікарів які вже давно не лікуюють...... а захоплені своім добробутом ..
17 Січня 2017, 21:24
Люди, а я вам про що...!!! звичайно ж лікарня має бути в Шацьку і тільки! Та й допомогу маємо отримувати на МІСЦІ , а не їхати чорт зна куди. Нарахунок чому треба буде записуватись за 2-3 місяці , якщо ви уважно прочитали статтю , то там є вказана кількість населення от і подумайте самі і тим більше АКТИВІСТИ І НЕ ТІЛЬКИ самі пишуть, що є черги в поліклініці (це в малому районі) Звичайно , всі разом не кинуться в одну хвилину до лікарні, а от в зимовий, осінній період грипу там небудуть чекати на нас, бо скрізь є кращі і найкращі, а ми з вами будемо ті - хто приїхав з Шацька. Ще гірша може бути ситуація з фінансуванням яке буде виділятись на Ковель для лікування наших людей. Звичайно ж гроші будуть контролюватись, але ж можуть і сказати що на Шацьк недали або закінчилось фінансування. ЛІКАРНЯ МАЄ БУТИ В НАС для того є і приміщення,і спеціалісти. Треба йти до своїх депутатів на місцях , кожна вулиця знає свого обраного депутата нехай вони тепер відстоюють на сесія районної ,селищної та навіть обласної ради. Прийшла пора і їм щось доброго зробити для своїх виборців, а то зараз знову через якийсь час будуть ходити читати і розказувати обіцянки аби тільки пролізти в депутатський корпус за своїми вигодами. І взагалі, було б дуже добре якби викладали трансляцію сесії, адже виборці мають право знати які питання і як обговорюються. Чи мною обраний депутат бере якусь участь у житті Шацька ,чи просто приходить посидіти, а то і зовсім неприходить.
17 Січня 2017, 22:11
До редактора газети Шацький край . Шановний Віктор Петрович, прошу Вас озвучити пропозицію виборців що до трансляції сесії, адже слідкувати за сесією верхоної ради ми можемо, а те що на місці і перед носом небачимо. Дуже дякую:)
17 Січня 2017, 23:22
Якщо ви є жителем Шацького району, озвучте свою пропозицію вашому депутату, він на сесії селищної ради зробить депутатський запит.
18 Січня 2017, 11:00
Цікавтесь роботою депутатів не тільки із сторінок районки - там не завжди правдива інформація ! З повагою ваш депутат !
18 Січня 2017, 11:36
депутат обирався не для тупого підняття рук при голосуванні а для захисту інтересів людей Чи призначать Супрун міністром ще питання а не призначать то буде інший підхід і не треба спішити Ми поспішили і з децентралізацією і що виграли? Чому сьгодні не харчують дітей у шацьку? Де ті автобуси що обіцяли? Чому бюдхет затверджений і з такими показниками?І головне який штат роздули у шацькій селищній раді а вона ж фінансується і з місцевого бюджету і ходить чиновнмк за чиновником
18 Січня 2017, 18:27
Підтримую ДІДА , дякую АДМІН :)
18 Січня 2017, 21:27
ви знаете людей перестали чути .....це якась епідемія німих аматорів .Лише одні відмовки . Чиновники займаються лише своім піаром і красуються як нарциси.можливо це молодість .... а можливо тупий популізм !
18 Січня 2017, 22:12
до речі -Голядинець В. активно виконуе своі обовязки і кажуть краще за Карпука ...! От....
19 Січня 2017, 13:34
А що там Карпуку, які там у нього обов"язи ?! Сам він ніяких рішень по району приймати не може, тільки відкривати і закривати сесію районної ради та ще казати прошу проголосувати - то і вся його робота для району ну і ще похизуватись на сторінках районки ніби-то там був,сям був, а які дії після свого візиту і де результат роботи?Хтось бачив? Хтось читав?. Вся відповідальність лежить на голові райдержадміністрації, за всі прийняті рішення та дії. На посаді голови районної ради може бути і двійошник з школи, головне щоб здобути ту посаду. А це вже справжня проблема, бо за таке золоте місце готові один одного з"їсти. Для мене це дивно, що людина можна сказати що з вулиці відразу потрапила на посаду голови районної ради, не знавши що таке бюджет району, з чого він складається і взагалі незнавши структури району. Дивно, але гроші роблять все.... :( А що до Голядинця , то він в тому котлі вже трохи поварився тільки треба дати йому час , а головне щоб його дії не блокували зверху. Удачі .
20 Січня 2017, 13:15
Будемо дивитись за роботою Голядинця і якщо він буде стояти за свій район і своіх людей -- будемо підтримувати ..
Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024