Відео з представлення голови Шацької районної державної адміністрації

11 Січня 2017, 16:00
2932

Новопризначений голова Шацької райдержадміністрації Василь Голядинець з 10 січня фактично став до роботи. Офіційне представлення керівника виконавчої гілки влади району відбулося учора, 10 січня 2016 року, в обідню пору традиційно за участю голови облдержадміністрації Володимира Гунчика й тамтешньої громади.

Про це повідомляє відділ інформаційної політики Волинської обласної державної адміністрації.

Нагадаємо, що Василь Голядинець – один із двох голів райдержадміністрації (до переліку також потрапила Лілія Кревська й кількома тижнями раніше очолила Іваничівську райдержадміністрацію), які отримали владні портфелі, успішно пройшовши конкурсне випробування на відповідну посаду. Відтак, Василя Володимировича, відповідно до Указу Президента України Петра Порошенка № 302 із 30 грудня 2016 року призначено на високу посаду районного рівня зі строком випробування терміном у один місяць.

Церемонія представлення Василя Голядинця відбулася традиційно: озвучено президентський Указ, вручено посвідчення, сказано слова вітань та дано напутні поради. Далі ж – до роботи, позаяк доволі довго район був без першого керівника. На цьому, до слова, наголосив і голова облдержадміністрації Володимир Гунчик. Разом із тим додав: у Шацькому краї, попри ситуацію, що склалася, працювали у звичному режимі. За це ж – слова вдячності першому заступнику голови райдержадміністрації Сергієві Сидоруку.

А роботи шачанам вистачить, позаяк особливо загострилися питання екологічні. Окремими ідеями щодо цього поділився Володимир Гунчик:

– Пріоритет 2017-го – саме екологія. Завдання – завершити каналізування Шацьких озер. Не Світязю, а саме Шацьких озер. Облаштувати водо- та енергозабезпечення. Думаю, через фонд регіонального розвитку вдасться залучити перші інвестиції, аби здійснити такі заходи. Окрім того, потрібно розпочати у 2017 році процес інвентаризації земель саме в районі Шацьких озер. Це не означає в жодному разі, що відбудуться владні розбірки! Але є власники землі й вони зобов’язані дотримуватися й екологічного законодавства також. А не має ефективного використання – громада ухвалює рішення. Маємо усвідомити значимість Шацького національного парку.

Разом із тим, екологічні рішення необхідно підкріплювати конкретними інфраструктурними проектами. Маючи такі природні багатства й туристичний потенціал, наголосив голова облдержадміністрації, слід особливо дбати за інфраструктуру. Відтак, ще одне завдання – впроваджувати інфраструктурні проекти, зважаючи на потреби регіону, та активізувати міжнародне співробітництво. В останньому особливо зацікавлені місцеві, адже сповідаються завершити облаштування переходу «Адамчуки – Збереже».

– Важлива справа, – наголоси Володимир Гунчик, розвиваючи тему. – Під час зустрічі з Прем’єр-міністром України ще раз підніматиму це питання.

На завершення  промови голова облдержадміністрації висловив сподівання, що у Шацькому районі представники всіх гілок влади знайдуть порозуміння та сформують конкретний план роботи на 2017 рік.

Власні сподівання на плідну роботу озвучив і Василь Голядинець. Голова райдержадміністрації, щойно отримавши посвідчення, не відзначився красномовним та тривалим виступом. Лишень подякував Президентові за довіру та запевнив громаду, що трудитиметься на її благо.

Не розвінчував ідей про майбутню співпрацю й голова Шацької райради Сергій Карпук. Вручивши вже колезі Василеві Голядинцю букет білих лілій, зауважив: Шацька райрада одна з найменш чисельних, тому політики тут не відчувають, а отже налаштовані працювати з виконавчою гілкою влади.

29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024