Голова Шацької райдержадміністрації - про першочергові завдання, над якими працюватиме на новій посаді

05 Січня 2017, 09:40
2635 Джерело: volynpost.com

Напередодні Нового року президент підписав розпорядження про призначення Василя Голядинця головою Шацької РДА. А вже 3 січня Володимир Гунчик представив його колективу ОДА.

Новий очільник райдержадміністрації розповів про особливості роботи в районі, бюджет і найактуальніші проблеми Шацького краю, - пише Волиньpost.


- Розкажіть, чому вирішили взяти участь у конкурсі на посаду голови РДА? Це наступний крок у кар’єрі?

- Я працював 10 років на посаді сільського голови. Зараз хотілося спробувати себе на вищій посаді.


- Чи складні були умови конкурсу?

- Достатньо непрості. Були три етапи: тести на знання законодавства, ситуаційні завдання і співбесіда. Були 20 спеціалістів із різних міністерств, які ставили профільні запитання щодо роботи.


- Які проблеми Шацького району сьогодні на порядку денному? Чим будете займатися в першу чергу?

- Найактуальніше сьогодні питання – це каналізування. Це потрібно, щоб зберегти нашу перлину – озеро Світязь, від нечистот, яких із кожним роком більше. Каналізування у нас практично відсутнє, воно є лише в частині Шацька і Гряди. А у (селах, - ред. ) Світязі, Пульмо її зовсім немає. Тому першочергове завдання – зробити повістю каналізування над Шацькими озерами. 

Друге важливе завдання: будівництво автомобільного переходу на кордоні «Адамчуки-Збереже». Це дасть можливість залучити більше відпочивальників із ЄС, а також залучити звідти інвестиції. 

І третя: це дороги. В першу чергу потрібна дорога до Адамчуків та Залісся, дорога Шацьк-Вілиця. Також потрібен ремонт дороги з Любомля до Шацька. 


- Які у вас очікування від роботи із районною радою і Шацькою ОТГ. Це представники різних партій і різні бачення. Чи вдасться побудувати співпрацю?

- В нас район невеликий, всі один одного знають. Тому немає такого, що партії одна із одною сильно «воюють». Зважаючи навіть на те, як приймали районний бюджет, всі розуміють, що за важливі для району питання потрібно голосувати. Немає такого «змагання» політичних сил.


- Яка ситуація із районним бюджетом на цей рік. Чи будуть кошти на ті пріоритети, про які ви говорили?

- Ми будемо звертатися за допомогою до обласної ради та облдержадміністрації. На цей рік в нас виникла проблема із бюджетом у тому, що виділяють субвенцію тільки на зарплату вчителів, а утримання техперсоналу та енергоресурси в школах «впали» на сільські бюджети і районний. 

Ще проблема в тому, що в нас громада із центром у Шацьку «від’єдналася» і працює напряму із Кабміном. Але із цією громадою у нас налагоджена співпраця, я думаю, що буде конструктивна робота.

18/04/2024 Середа
17.04.2024