Житель Шацька воює з молоддю і керівництвом будинку культури через гучну музику

01 Січня 2017, 13:40
7196

23 грудня на засіданні виконавчого комітету Шацької селищної ради розглядали заяву жителя селища Шацьк Володимира Носуліча.

У письмовому зверненні до Шацького селищного голови Сергія Віннічука Володимир Петрович просив привести у відповідність до чинного законодавства графік роботи та режим використання звуковідтворюючих засобів Шацького міського будинку культури і захистити конституційне право його сім’ї на відпочинок.

Про це пише "Шацький край" за 31 грудня.

1

 

«Доводжу до вашого відома, що дана установа використовувала гучну звуковідтворюючу техніку, звук якої проникав у житлові приміщення в радіусі не менше 100-150 метрів з 27 на 28 листопада 2016 року до 1 год. 30 хв., 2 грудня – до 23 год. 30 хв., з 3 на 4 грудня - до 1 години ночі, 4 грудня - до 24 год. 05 хв.», - йдеться у заяві.

У своєму виступі перед керівництвом ради і членами виконкому Володимир Носуліч зробив наголос на тому, що не вимагає нічого протизаконного, просить лише, щоб після 22.00 години музика в клубі грала тихіше. На засіданні були присутні батьки дітей, які ходять до клубу на дискотеки, і шачани, будинки яких розташовані біля самого МБК.

Ніхто з них не мав претензій до роботи клубу, навпаки, дякували владі за ремонт закладу, а Ніні Вирович, директору будинку культури, за молодіжні вечори.


 

-В Шацькій загальноосвітній школі І-ІІ ступенів розважальні заходи для старшокласників не проводяться. То де має відпочивати наша молодь? За комп’ютером? Чи в барі? Ми, нарешті, отримали прекрасний відремонтований будинок культури, де наші діти танцюють, спілкуються, де за ними наглядають. Проте з’ясувалося, що нормальному молодіжному дозвіллю чинять супротив, - стала на захист директора МБК і шацької молоді селищний депутат Валентина Стаднік.

Про те, що конфлікт між нею і сім’єю Носулічів триває давно, розповіла Ніна Вирович. Клуб навіть закривали на деякий час.

1

 

-Не маємо права забирати молодість у дітей. Ми ходили на танці, наші діти ходили, чому ж маємо заборонити це робити нинішньому молодому поколінню? Молодь щоразу просить хоч на трохи продовжити дискотеку. А коли клуб все-таки закривається, хлопці і дівчата викликають таксі і їдуть у бар в село Голядин, де розважаються до ранку. Чи ви забули, якими були в їхньому віці? – зазначила Ніна Федорівна.

Володимир Носуліч зауважив, що раніше музика не була такою голосною, і наполягав на тому, аби після 22.00 години її гучність стишували.

Присутній на засіданні Віталій Мархальчук, начальник Шацького відділення поліції, відзначив, що не потрібно робити поспішних висновків, оскільки допустиму норму гучності музики може визначити лише відповідна структура із спеціальною апаратурою.

-Я маю 20-річний досвід роботи у правоохоронних органах, працювати довелося в багатьох районах Волині, тому не зі слів знаю, що в п’ятницю, суботу і неділю клуби працюють до 24.00 години – в зимовий час, до 2.00 години – в літній. Інша справа, коли є порушення молодими людьми правил поведінки в громадських місцях. Наші патрульні працюють цілодобово і реагують на всі звернення громадян, виїжджаючи на виклики. Поки що жодних порушень у міському будинку культури зафіксовано не було, - зауважив Віталій Вікторович.

Зрештою, на засіданні виконкому зійшлися на тому, що потрібно визначити, чи не перевищує звучання музики передбачених законодавством норм, якщо ж перевищує – стишити її після 22.00 години. Посилити контроль патрульних за роботою закладу в нічний час. Також вирішили провести експеримент – увімкнути музику з дискотечною гучністю і в найближчій хаті послухати, чи не заважає вона мешканцям. Члени виконкому затвердили графік роботи закладів культури об’єднаної громади. У вихідні клуби працюватимуть до 24.00 години в зимовий час, до 2.00 години в літній, до 6.00 години в новорічну ніч і під час проведення бал-маскарадів

Коментарі
01 Січня 2017, 16:25
знайшли тему
01 Січня 2017, 21:14
Валентина Стаднік, як педагог, мала б знати, що відповідно до законодавства України <br/>&quot;Діти віком до 16 років з двадцять другої до шостої години можуть перебувати у закладах, у яких провадиться діяльність у сфері розваг, або закладах громадського харчування лише в присутності принаймні одного з батьків чи іншого законного представника дитини або особи, яка її супроводжує і несе за неї персональну відповідальність.<br/>Власники закладів, у яких провадиться діяльність у сфері розваг, або закладів громадського харчування та уповноважені ними особи зобов’язані вживати заходів щодо недопущення у такі заклади з двадцять другої до шостої години дітей до 16 років без супроводження осіб, зазначених у частині першій цієї статті.&quot;<br/>То логічно постає питання, чи більшість відвідувачів цього закладу взагалі мають право перебувати там?<br/>А покричати, щоб здобути дешевий авторитет, кожен може.
01 Січня 2017, 22:47
Віталій Мархальчук працює в правоохоронних органах вже більше 20 років і досі не вивчив, чи не читав Адміністративного кодексу України! Мабуть Ви чи Ваші підлеглі не буваєте у клубах під час дискотек, не перевіряєте ці заклади як профілактична робота, щоб запобігти правопорушень. Із Ваших слів зрозуміло, що поліція виїздить тільки тоді, коли щось сталося.<br/>Щодо рішення виконкому, це просто абсурд і порушення законодавства. У нічний час, із двадцять другої до восьмої години на захищених об’єктах (тобто квартира, приватний будинок а також прилегла територія будинку й є саме таким захищеним об’єктом), забороняються гучний спів і викрики, користування звуковідтворювальною апаратурою та іншими джерелами побутового шуму, проведення салютів, феєрверків, використання піротехнічних засобів. Здійснення в закритих приміщеннях будь-яких видів діяльності, що супроводжуються шумом, за умов, що виключають проникнення шуму за межі таких приміщень. Шкода, що у вашому Шацькому районі таке беззаконня!
01 Січня 2017, 23:00
Начальнику Шацької поліції Мархальчуку В, крім 20-річного досвіду роботи потрібно ще знати закони.
01 Січня 2017, 23:03
Начальнику Шацької поліції Мархальчуку В, крім 20-річного досвіду роботи потрібно ще знати закони!
02 Січня 2017, 00:19
Начальник Шацького відділення поліції не знає або не читав в Адміністративний кодекс України, де чітко написано, що &quot;У нічний час, із двадцять другої до восьмої години на захищених об’єктах забороняються гучний спів і викрики, користування звуковідтворювальною апаратурою та іншими джерелами побутового шуму, проведення салютів, феєрверків, використання піротехнічних засобів. Здійснення в закритих приміщеннях будь-яких видів діяльності, що супроводжуються шумом, за умов, що виключають проникнення шуму в прилеглі приміщення, в яких постійно чи тимчасово перебувають люди&quot;. Ви чи Ваші підлеглі мабуть не відвідують клуби під час проведення дискотек для профілактики правопорушень, а реагуєте тільки тоді, коли сталося правопорушення!<br/>Рішення виконкому є абсурдні! Всі знають, що при проведенні дискотек чи карнавалів так чи інакше буде порушення тиші (гучний спів і викрики, гучна музика, засоби автотранспорту), а отже порушення Закону України!<br/>Виконком вирішив провести експеримент. Шановні члени виконкому, це мають бути виміри санітарно-епідеміологічною станцією (службою)! Виміри мають також проводитися у будинку та на приватній території громадянина, який звернувся до Вас, у даному випадку громадянина Носуліча В. Наголошую, що за Адміністративним кодексом України в закладах громадського харчування, торгівлі, побутового обслуговування, розважального та грального бізнесу, культури при проведенні концертів, дискотек, масових святкових і загальноміських заходів тощо обмеження часу роботи музичних ансамблів, звуковідтворювальної апаратури з 9-00 до 22-00 години та дотримуватись таких рівнів шуму, щоб у прилеглих житлових будинках та приватних територіях він становив не більше 40 ДБА в денний час і 30 ДБА в вечірній час. Після 22-00 год аж до 9-00 години рівень шуму має бути відсутнім!<br/>З повагою юрист Максим м Луцьк.
02 Січня 2017, 00:52
Мабуть, це найважливіше, що турбує і депутатів, і жителів району, що в газеті Шацький край так детально описали це засідання виконкому? Сміх і гріх.
02 Січня 2017, 01:19
Відповідно до закону про тишу до 22.00 год.заборонено гучну музику, співи і т. д.,але наші вельможні члени виконкому, депутат Стаднік В. /моська/ того не знають, хочуть показати себе захисниками молоді на селі. Шановний Носуліч В., зверніться зданим рішенням виконкому в прокуратуру, хай втруть носа Віннічуку, Вирович Н. Та всім членам виконкому за некомпетентність в прийнятті рішення.
02 Січня 2017, 01:28
Питання, яке порушив Носуліч В. дуже актуальне бо такий безпорядок триває не тільки на селі, а і в центрі Шацька. Господарі розважальних закладів мають знати ці норми, а влада вимагати дотримуватися цих норм.
02 Січня 2017, 01:59
Я з цим абсолютно погоджуюся на всі сто відсотків. Є закон, значить треба дотримуватися! Просто можна було без статті у газету все вирішити законно! Тут чітко видно, що наші деякі депутати та виконком догоджають Вирович Н. Вона мабуть має із ними багато &quot;блатів&quot;. Але в нашій державі хай забудуть про цей блат, а хай дотримуються закону!
02 Січня 2017, 01:59
Я з цим абсолютно погоджуюся на всі сто відсотків. Є закон, значить треба дотримуватися! Просто можна було без статті у газету все вирішити законно! Тут чітко видно, що наші деякі депутати та виконком догоджають Вирович Н. Вона мабуть має із ними багато &quot;блатів&quot;. Але в нашій державі хай забудуть про цей блат, а хай дотримуються закону!
02 Січня 2017, 02:17
Подивіться на фото...Такі у всіх серйозні обличчя, а у Стаднік В. аж піна попре.Читайте закони, члени виконкому,чітко виконуйте ,а не розводьте демагогію. А ви, батьки, вчителі та конкретноВирович Ніна вчіть дітей культури поведінки, а не галасувати та розпивати спиртне.
02 Січня 2017, 11:20
Ну й діла!
02 Січня 2017, 11:49
От так працюємо!
02 Січня 2017, 14:46
Якщо брати взагальному то музика грає гучно і з цим треба щось робити.
02 Січня 2017, 15:28
віннічук ніколи інічого сам не вирішував тому і включає дурня на місці носуліча в п подав би скаргу про корупцію на селищного голову і виконком то швидко б розвязали ситуацію ото якісь рішення тупі приймають і не законні ото і весь проффесіоналізм місцевої влади
02 Січня 2017, 17:43
Сергій ніколи не був молодим І просидів молодість в колі книжок і батьків
02 Січня 2017, 19:12
Куку
02 Січня 2017, 19:49
невже немає більш актуальних тем для розголосу. а молодь нехай краще іде в сільський будинок культур
03 Січня 2017, 18:18
Петрович, вам не надоїло воювати з молоддю?
03 Січня 2017, 18:54
Так
03 Січня 2017, 20:03
Петрович згадайте як ваш синочк ходив у той самий клуб... Чому вам тоді немішала музика???? Ви себе поводите неадекватно та щей до того всього в вас протікає дах на голові.....
03 Січня 2017, 20:10
а порядок нам у житті не треба
03 Січня 2017, 22:35
Просто прикро таке читати. <br/>Невже влада настільки некомпетентна, що не може вирішити це питання без зайвого шуму? <br/>Невже не можна навчитися казати &quot;ні&quot; своїм любим друзям?<br/> Невже нема більш важливих питань у громаді? <br/>Таке відчуття що вище згадане питання важливіше за саму рефому децентралізації влади?<br/>Та й взагалі прикриваючись всілякими дрібницями і запланованими попередньою владою справами у новоствореній громаді НЕМА НІЯКИХ ДОСЯГНЕНЬ. Добре напевне прикриватися попередніми надбаннями чи справами, вирішеними за рахунок інших більш впливових людей.
04 Січня 2017, 01:17
Наприклад, напишіть попередні досягнення і надбання впливових людей¿???????
04 Січня 2017, 14:09
Доброго дня ви знаєте є така підозра що попередні коментарі були написані Ігором Володимировичом ці коментарі може написати хто завгодно і імя також можна написати яке в голову збреде.Ви не один проживаєте біля клубу є сусіди які навіть і на пару метрів ближче живуть і вони ніколи не робили шуму із за того що молодь веселиться вам постійно нічого не подобається но моя думка така що Володимир Петрович не проти того щоб молодь гуляла і веселилась там в вашій сімї все це робить Ігор І Йосипівна а Володимира Петровича просто кідають під гарячу руку і доречі всі закони в інтернеті шуав Ігор не Петрович а Ігор як був БАБОЮ так і залишиться
04 Січня 2017, 14:28
такої кількості чиновників і правоохоронців які присутні на цих зборах не бачала велика нарада в рда а результат ганьба
06 Січня 2017, 13:34
О так, мабуть таки бла-бла з законами і статтями в коментах точно Петрович пише.шкода його. йому скучно мабудь. пройшли ті добрі-старі часи, коли були &quot;стрєлки&quot; мельники проти села))) ламали штахети, ламали носи один одному, пили в йолках коло колгоспньої кантори (там нині церква, п&quot;ють уже коло Сільмага) . Одним словом - то була весела жизнь, за якою Петрович наблюдав з вікна мабудь через бінокль і воював з негідниками. а шо зараз - скучно. п&quot;ють менше - бо менше грошей в малолєток. забор Петровичу не ламають , бо з бляхи стоїть. ну викрикають трохи, але ж хіба з того таке робити шоу?!
08 Січня 2017, 12:28
цікаве настало життя. людина, яка відстоює свої законні права, в очах публіки виглядає ледь не злочинцем, а відверті агітатори нехтування законів - героями. до чого ми так прийдемо?
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024