У Шацькій школі працюватиме волонтер з Корпусу миру

31 Грудня 2016, 15:00
Герет Вольф - зліва 2842
Герет Вольф - зліва

З початку грудня у Шацькій ЗОШ І-ІІІ ст. - гімназії почав працювати волонтер Корпусу миру Герет Вольф. Він уже третій волонтер від американської організації, який приїхав працювати в Шацьк. Сам Герет - родом із США (штат Айдахо). У Шацьку волонтер планує пробути два з половиною роки, тісно співпрацювати з освітянами району та громадськістю.

Разом зі своїми двома колегами-волонтерами, які працюють відповідно у школах Нововолинська та Ковеля, Герет провів свій перший спільний семінар для вчителів англійської мови, які працюють у школах Шацького району. Тема семінару – «Командне викладання», тобто ознайомлення з методикою ведення уроків іноземної мови двома педагогами одразу.

Схожі семінари, як розповідає методист відділу освіти, молоді та спорту Шацької РДА Тетяна Ціпошук, а також лекції, конференції, дозвілля Герет Вольф планує організовувати і в інших школах району. Це є дуже вагома допомога та практика як для вчителів англійської мови, так і для учнів. Одним з перших кроків волонтера Корпусу миру в школі Шацька була перевірка робіт районної олімпіади з англійської мови, де він самостійно визначив переможців, серед яких - учні ЗОШ І-ІІІ ст.- гімназії смт Шацьк Дарина Козак (11 клас), Еліза Лиса (10 клас), Вікторія Моніч (9 клас).

- Ми дуже раді, що нам вдалося залучити волонтера для роботи в нашій школі. В основному, співпрацюватимуть з волонтером на уроках в Шацькій школі вчителі Світлана Силюк та Галина Зінчук, залучатимуться й інші педагоги. Орієнтуватиметься Герет також на роботу з молодими педагогами, адже працювати на уроках в парі – це не лише практична допомога нашим вчителям, а й, з іншої сторони, відповідальність, впровадження нових методів, не властивих для вітчизняної освіти. Можливо, будуть організовані заняття з англійської мови й для людей старшого віку, молоді, які бажають вивчати чи поглиблювати свої знання англійської, - каже Тетяна Ціпошук. 

Коментарі
31 Грудня 2016, 20:03
" У Шацьку волонтер планує пробути два з половиною роки, тісно співпрацювати з освітянами району та громадськістю". За 2,5 роки знайде собі синьооку поліщучку та й полетять усі його плани шкереберть. Залишиться назавжди в озерному краї.
31 Грудня 2016, 21:54
Будемо надіятися що не черговий алкаш приїхав )))))
01 Січня 2017, 13:57
ну чого так ,алкаш????<br/>Особисто була знайома з двома попередніми волонтерами!, - це чудові, дружелюбні, чесні, най-най люди! Вони життєрадісні і віддані своїй роботі! <br/>Неймовірно щаслива, що мала нагоду з ними спілкуватись. і не тільки я, багато шачан встигли стати справжніми друзями з волонтерами!<br/>Було б добре, щоб і новий волонтер організував англійський клуб!)
01 Січня 2017, 13:58
Всіх з новим роком! Більше всім нам добра і позитиву!
01 Січня 2017, 14:54
Справді, чудові люди, ці волонтери. Школярі так до дих звикають за роки їхнього волонтерства. Особливо полюбили Джея і Кейт. Вони були з дітьми і на уроках і після уроків, і під час дозвілля. Коли вони поїхали, моя донька просто плакала. Надіюсь, що Герет теж не розчарує.
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39