Сергій Карпук відзвітувався за рік роботи

30 Грудня 2016, 17:00
2092

Свій звіт за рік роботи на останній, дванадцятій сесії районної ради, яка відбулася 15-го грудня, представив перед депутатами та присутніми голова районної ради Сергій Карпук.

Зокрема, діяльність районної ради була спрямована на вирішення завдань економічного, соціального та культурного розвитку району, - пише "Кордон".

Робота планувалася із врахуванням думок та зауважень депутатів, членів постійних комісій, виконавчого апарату, та була спрямована на покращення життя населення.

За звітний період проведено 12 сесій, на яких розглянуто 180 питань, з яких 23 рішення – про прийняття районних програм, підтримки діючих, 21 програма були профінансовані повністю або частково, хоч не всі кошти були використані. Деякі з програм не забезпечені належним фінансування, на що потрібно звернути окрему увагу. Сергій Карпук звернув увагу у звіті й на роботу постійних комісій районної ради та їх результати.

Проводились спільні засідання комісій районної ради перед проведенням сесійних засідань та за необхідності, на яких здебільшого розглядались питання галузі освіти, медицини та культури. Протягом року було проведено 5 засідань координаційної ради з питань місцевого самоврядування, одне відбулося на базі Володимир-Волинського району в Устилузькій об’єднані громаді.

У кожній сільській раді двічі проводились виїзні прийоми громадян, на яких прийнято 101 звернення, з них – 41 – письмові. Жителі сіл порушували питання стану доріг та освітлення вулицьземельні питання, в тому числі розпаювання, реорганізації шкіл та зміцнення їх матеріально-технічного стану, стану маршрутних перевезеньекології. Усі звернення громадян були додатково опрацьовані, деякі з них взяті на особистий контроль.

Багато уваги приділялося налагодженню співпраці з прикордонними регіонами Польщі та Білорусі, підписано угоду про співпрацю між Шацьким районом та м. Влодава, визначено пріоритетні напрямки в написанні подальших спільних проектів, попередньо обговорено обсяги фінансування з кожної сторони. Звернув увагу голова районної ради і на фінансовий стан.

Так, хоч показники бюджету й перевиконані за цей рік, проте 2017-й буде для району важким, зважаючи на реформу децентралізації. Тож районною радою проводилась робота іззалучення інвесторівнаписання спільних проектів із закордонними сусідами з Польщі та Білорусі, на проекти залучалось співфінансування з фонду регіонального розвитку. Проте, не зважаючи на усі зусилля, не вдалося вирішити усіх питань району, тож є над чим працювати надалі.

Основні завдання – це дороги, залучення інвестицій, ремонт Шацького РБК, будівництво переходу «Адамчуки-Збереже», надання району статусу курортної зони та інші. Зрештою, заслухавши звіт, депутати його затвердили.

 

Коментарі
31 Грудня 2016, 00:25
молода людина може і хоче працювати але не знає як де інвестиції як так склалось що забрали кошти із шацької школи і перекинули на луцьк забрали гроші з ремонту доріг де позиція голови районної ради а бензину виїздив чи не найбільше в області
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024