Як у районі вирішується проблема маршрутних перевезень

28 Грудня 2016, 15:30
2017

Вирішення питання з маршрутними перевезеннями виходить на фінішну пряму.

В останні місяці жителі населених пунктів Шацького району все частіше стали звертатися  до керівників району з проханням налагодити стан маршрутних перевезень, тому про те, що зроблено в цьому напрямку Шацькою адміністрацією, яка безпосередньо займається цим питанням, було заслухано на сесії районної ради, - пише "Кордон".

Зокрема, заступник голови Шацької райдержадміністрації Сергій Кужель повідомив, що стан пасажирських перевезень в районі й справді не в найкращому стані. Основною причиною того, що в села району не курсують маршрутки, є відмова перевізників від участі  у тендерах через нерентабельність деяких рейсів в осінньо-зимовий період.

«Багато хто з перевізників, зокрема, обласних, хочуть на Шацьк та інші навколишні села їздити лише в літній період, коли багато людей, і зовсім не хочуть працювати взимку. Пробували домовлятися і з місцевими перевізниками, але й вони після декількох тижнів роботи відмовлялися від рейсів через нерентабельність»

Також ще однією причиною такої ситуації є й те, що інколи розроблені адміністрацією та перевізниками маршрути в певні села не влаштовують самих жителів. Не додає оптимізму у вирішенні цього питання конкуренція серед перевізників, які хочуть бути монополістами в певних маршрутах.

Проте тепер вирішення питання з маршрутами виходить на фінішну пряму, знайдено компроміси як з місцевими, так і обласними перевізниками. Тож в адміністрації кажуть, що розроблені маршрути та графіки руху, а також сподіваються, що скоро усі села району будуть охоплені пасажирськими перевезеннями.

Коментарі
29 Грудня 2016, 00:31
ніяк
29 Грудня 2016, 00:32
пака такі як кужель керуватимуть ми ходитемо пішки
29 Грудня 2016, 00:38
пока
Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024