Депутати обласної ради перевірять санаторій "Лісова пісня"

26 Грудня 2016, 15:00
2022

Обласна рада майже рік прискіпливо контролює питання комунальної власності через діяльність тимчасової контрольної комісії облради з питань проведення перевірки діяльності підприємств, установ та організацій, які перебувають у спільній власності територіальних громад сіл, селищ та міст Волині. Не дивно, що більшість керівників уже викликали на «килим» до членів тимчасової комісії.

Як зазначає голова комісії В’ячеслав Рубльов, рішення про створення органу ухвалено одноголосно, притім не залежно від політичних вподобань депутатів облради. 

– Зважаючи на попередні перевірки комунальних підприємств краю, вже можна констатувати: робота комісії суттєво поліпшує діяльність комунальних підприємств, змушує розвивати їх і не стояти на місці. Це частково зумовлено критичним ставленням членів комісії до оцінювання фаховості та ініціативності керівників підприємств, – каже голова комісії.

Тобто тимчасова комісії, на відміну від постійних комісій, мусить чітко визначитися з кваліфікацією комунальних директорів, визначати ефективність їх роботи та стосунків з підлеглим колективом.

– Також комісія з’ясовує, чи немає на підприємствах інших ініціативних фахівців, які гідні конкурувати з нинішніми керівниками. А також мають солідну підтримку в більшості працівників організації. Бо понині на керівних посадах були одні й ті ж люди, які нічого не змінювалося десятиліттями.

Депутат підкреслює, що сьогодні маємо позитивні зрушення, коли колективи комунальних підприємств завдяки діяльності тимчасової комісії фактично через обговорення обирають нових керівників. До всього, тимчасова комісії додала прозорості роботі постійної майнової комісії, а відтак – прозорості обрання директорів комунальних підприємств та організацій.

На початок роботи тимчасової комісії з питань комунального майна в області нараховували понад сотню подібних підприємств. Однак сьогодні через постійну реорганізацію, себто переважно об’єднання підприємств, їх кількість зменшилася приблизно на третину.

Тимчасова комісія докладає чимало зусиль до нагляду за роботою місцевих комунальних курортно-санаторних закладів. Відтак резонансу набула остання перевірка та реорганізація санаторію «Турія», а також скарги до комісії від громадських організацій на нібито непрозору діяльність санаторіїв «Пролісок» та «Лісової пісні».

– Перший санаторій, який ми реально перевірили та реорганізували, – це «Турія». На жаль, знайшли зловживання, які завдали значних збитків. І сьогодні цей майновий комплекс нам довелося вимушено передати до військового ліцею. Уже фактично розпочали передачу майна, де будуть навчатися ліцеїсти. А влітку там оздоровлюватимуть дітей і влаштовуватимуть патріотичне таборування, – розповів голова тимчасової комісії.

Частину боргів за попереднього керівництва санаторію закрила обласна рада, зокрема за енергоносії та на зарплату працівників. А це означало, що в програмі підтримки комунальних підприємств потрібно було закласти щонайменше 2,5 мільйона гривень для санаторію. Іще 2,5 мільйона – це борги, за які правоохоронці мусять дати правову оцінку.

– У подібних скандальних ситуаціях варто пам’ятати, що тимчасова комісія облради – це дорадчий орган. Ми радимо далі розглянути питання або постійній комісії, яка виносить рішення на сесію облради. Або ми скеровуємо певні документи до державних органів та установ відповідно із запитом, що і де потрібно перевірити. Також пропонуємо голові ради звернутися до органів, яких на думку комісії варто задіяти під час перевірок того чи іншого комунального підприємства, –роз’яснив голова тимчасової комісії облради з питань проведення перевірки діяльності комунальних підприємств В’ячеслав Рубльов.

Роман ЖИЖАРА, "Сім'я і дім"

Коментарі
26 Грудня 2016, 18:22
Звичайно на "килим" і все зводиться до питання СКІЛЬКИ???
26 Грудня 2016, 18:28
Час рубля вже минув
26 Грудня 2016, 19:59
Невже? І давно?
26 Грудня 2016, 21:31
і що це дасть санаторію
26 Грудня 2016, 21:32
вже багато разів перевіряли а результат нуль
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром