Де в Шацькому районі ремонтуються дороги

26 Грудня 2016, 10:00
1852

На сесії Шацької районної ради, яка відбулася 15 грудня, говорили про стан утримання та ремонту доріг державної та комунальної власності на території району.

З цього питання інформувала Ольга Романська, начальник відділу містобудування, архітектури та ЖКГ Шацької райдержадміністрації.

По Шацькій селищній раді проведено капітальний ремонт дороги Шацьк-Мельники протяжністю 1 км на суму 952 тис. грн., в тому числі 488 тис. грн. – кошти селищної ради, 463 тис. грн. – обласного бюджету.

Проведено капітальний ремонт дороги Положево-Плоске-Кропивники, на ділянці Вілиця-Кропивники роботи завершені (сума робіт – 852 тис. грн., з яких 400 тис. грн. – кошти районного бюджету, 452 тис. грн. – обласного). Проведено капітальний ремонт вулиць районного центру, облаштовано частини вузлових доріг, тривають капремонти двох вулиць с. Світязь (співфінансування з обласним та районним бюджетом).

Як зазначив Сергій Карпук, голова Шацької районної ради, закладено кошти на проектно-кошторисну документацію ремонту дороги Острів’я-Пульмо, вартість якої 40 тис. грн. а загалом в район в наступному році має прийти 5 млн. грн. на ремонт доріг, але це за умови, коли й район знайде у своїх бюджетах відповідну суму на співфінансування. Інакше гроші підуть у ті міста та райони області, які готові виділити зі своїх бюджетів відповідні кошти.

Першочергового ремонту потребують дороги Шацьк-Вілиця-Прип’ять-Любохини, Залісся-Пульмо-Гряда (до ур. Гряда), Залісся-Адамчуки, Острів’я-Пульмо, Шацьк-Світязь, завершення капремонтів доріг Шацьк-Мельники, Вілиця-Кропивники. На ремонт деяких доріг вже є погодження селищного голови на співфінансування, закладатимуться кошти і з районного бюджету.

Враховуючи нарікання деяких депутатів на малу поінформованість про ремонт доріг Автодором, було вирішено зробити запит про надання інформації про те, скільки коштів у цьому році було виділено на ремонт і утримання доріг на місцеву дільницю. Також зважаючи на те, що 2017 рік державою визначено роком будівництва доріг, Сергій Сидорук перший заступник голови Шацької райдержадміністрації. запропонував у наступному році 50% бюджету розвитку закласти саме на ці потреби.

Коментарі
28 Грудня 2016, 01:48
Чого брешете керівники району до Кропивників щебня не хватило.Ганьба
Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром