Чому споживачі електроенергії не можуть встановити придбаного за власний кошт лічильника?

24 Грудня 2016, 22:09
2457

В роботі сесії Шацької районної ради, яка відбулася 15 грудня, взяв участь керівник Ковельської місцевої прокуратури Олександр Бабенков.

Прокурор, зокрема, поінформував присутніх про те, що з 1 жовтня вступили у дію зміни до Конституції України, якими було обмежено функції прокуратури до трьох напрямків: підтримання державного обвинувачення у суді, здійснення процесуального керівництва над станом досудового розслідування та нагляд у формі представництва в інтересах держави у виняткових випадках.

Із запитанням до прокурора звернувся житель смт Шацьк Олександр Терета, який поцікавився діями прокуратури на його звернення щодо правомірності заміни в будинку лічильника, встановленого Шацьким РЕМ, на лічильник, придбаний за власний кошт із відповідними сертифікатами та ліцензіями. Натомість керівник прокуратури зазначив, що таке реагування уже не входить до їхньої компетенції, відколи з 1 жовтня відбулися зміни у законодавстві.

Ще одне питання, пов’язане із роботою енергетиків - про стан надання послуг з електропостачання Любомльською філією ПАТ «Волиньобленерго» жителям району – мали розглядати депутати. Та Сергій Сидорук, перший заступник голови Шацької райдержадміністрації, повідомив, що Шацька РДА звернулася до Любомльської філії з проханням надати відповідну інформацію, але там повідомили, що її можуть надати лише з дозволу «Волиньобленерго». Відповідний лист держадміністрацією був направлений і в область, відповіді на день проведення сесії не було. Та Олександр Сорочук, начальник Шацького РЕМ ПАТ "Волиньобленерго", відповів на звернення Олександра Терети: заміняти можуть лише зонні лічильники, придбані за власний кошт споживачем, і лише тих фірм, які рекомендовані НКРЕ та ПАТ «Волиньобленерго», оскільки після встановлення їх автоматично доведеться брати на баланс та обслуговування.

Коментарі
31 Грудня 2016, 22:19
В1дповїдь Сорочука неправильна це все затягуиання часу Ї МОНОПОЛЇЯ
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024