В області визначаються з кількістю госпітальних округів

23 Грудня 2016, 17:00
1554

У Києві триває нарада «Реформа системи охорони здоров’я в 2017 році: план дій, комунікація для населення, комунікація для медичної громади», під час якої відбулася презентація обласних проектів створення госпітальних округів. Як розповів заступник Міністра охорони здоров’я Павло Ковтонюк, до кінця грудня поточного року остаточно вивірені плани мають бути надіслані регіонами на затвердження. В іншому випадку МОЗ буде вимушений ухвалювати рішення самостійно.

Про це пише  Волинь нова.

Хоча Волині нема у списку тих областей, яким рекомендовано доопрацювати проекти створення госпітальних округів, стовідсоткової визначеності у цьому питанні у нас ще не досягнуто. Попередньо йшла мова про 4 госпітальні округи: Луцький (місто Луцьк, Горохівський, Ківерцівський, Луцький, Рожищенський райони), Ковельський – (Ковельський, Турійський, Любомльський, Ратнівський, Старовижівський, Шацький райони), Нововолинський (місто Нововолинськ, Володимир-Волинський, Іваничівський, Локачинський райони) та Камінь-Каширський (Камінь-Каширський, Любешівський та Маневицький райони). Однак це не влаштовувало жителів Маневиччини, які в такому розподілі вбачали погіршення доступності та якості медичної допомоги. Було довкола цієї теми чимало зламано списів і представниками інших районів. І така ситуація не тільки в нашій області.

«Головне – це не визначення адміністративної межі, яка лікарня головна, а яка другорядна. Це потрібно для того, щоб скласти список із пріоритетних лікарень, доріг, у які держава інвестуватиме найближчі 5 років», - наголосив Павло Ковтонюк, додавши що від керівників місцевих управлінь наразі залежатиме доступність медичної допомоги в громадах.

За словами заступника начальника управління охорони здоров'я облдержадміністрації Івана Грицюка, зараз вирішується, чи буде на Волині 4 госпітальні округи (включаючи Камінь -Каширський), чи обмежимося трьома.

Нагадаємо, округ повинен включати багатопрофільну лікарню інтенсивного лікування з консультативною поліклінікою, заклади для відновного лікування, хоспіси, лікарні планового лікування хронічних хворих, заклади медико-соціальної допомоги і центри первинної медико-санітарної допомоги. Одним із критеріїв є часова доступність до центру – в межах 60 хвилин за наявності твердого покриття.

 

Коментарі
23 Грудня 2016, 23:50
оце шацькі депутати районної ради та ціна яку ми жителі шацького району заплатимо за поспішне рішення про утворення тмо
23 Грудня 2016, 23:55
нас ніхто і не питав і питати не буде
23 Грудня 2016, 23:56
нас тоді змусили
24 Грудня 2016, 07:41
Якщо люди встануть всією громадою, твердо будуть захищати себе ,як це робили в інших областях,тоді буде результат. до бою!
24 Грудня 2016, 13:05
і де ж ті повсталі люди і головне де позиція лікарів району
24 Грудня 2016, 13:07
не хай влада районна скаже свою позицію наше діло лікувати людей і сільські голови теж
24 Грудня 2016, 13:45
А це раптом не Цукрова обізвалася! Повстанка дідькова! За її активного сприяння і її партійки все це відбувається.
24 Грудня 2016, 14:01
Люди добрі, невже лікарі повинні переживати, що Вас не буде кому лікувати. Вони виживуть і самі себе полікують. А от ми з Вами, будемо тихо скніти вдома, бо до Ковеля не наїздишся.
25 Грудня 2016, 13:34
стидно за владу така безхребетна і аморфна
25 Грудня 2016, 13:36
хоч що них хотіти в ростані у школі котел не працює півроку а хлопці катаються на прийоми громадян а пробгему не вирішують бо пацанва але високооплачувана
Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром