Як святий Миколай руками молоді добро творив

20 Грудня 2016, 22:40
8638

В чарівну ніч на 19 грудня до кожної дитини приходив у гості святий Миколай. А до вихованців Головненської школи-інтернату, що в Любомльському районі, Миколаїв-благодійників приїхало декілька десятків! Приїхали не з порожніми руками, а привезли дітям-сиротам, інвалідам та позбавленим батьківського піклування аж сім машин подарунків!

1

2

3

 

Масштабну благодійну акцію – за підтримки небайдужих людей - змогла реалізувати жителька Шацька Божена Оксентюк.

-Таким спеціалізованим закладам, як у смт Головне, розташованим на периферії, завжди дістається менше уваги благодійників, як тим, що функціонують в обласному центрі чи містах Волині. Я ж стараюся туди навідуватися щороку, буває, що по декілька разів.  Свого часу вихованці інтернату були підшефними працівників структури, де я працювала, - з тих пір я не змогла відмовитися від звички дарувати знедоленим діткам радість, - розповідає Божена.

1


Цьогоріч все почалося із звичайного оголошення у соціальних мережах з проханням допомогти. Людей зразу відгукнулося небагато. А вже згодом почали надходити повідомлення з усіх куточків України. Люди запитували в Божени про потреби дітей, купували все необхідне і надсилали «Новою поштою» придбані речі, одяг, книги, іграшки, постільну білизну, санчата тощо.

-Я ледве встигала забирати посилки – під кінець акції вони зайняли цілу кімнату в моєму будинку! До доброї справи долучилися мої друзі з Шацького та Любомльського районів, смт Ратне, міст Нововолинськ, Луцьк, Київ, незнайомі люди з Харкова, Збаража, Вінниці, Рівного, Бреста (Республіка Білорусь), - емоційно продовжує шачанка.  

І додає, що важко було б справитися без допомоги Іванни Рафальської, Олександри Печук, Ірини Матейчик  та Ірини Оксентюк.

2

Щоб догодити дітворі, представники ініціативної молоді домовилися з керівництвом інтернату, що вихованці підготовчої групи та учні 1-4 класів в своїх листах до святого Миколая напишуть про свої мрії. А ті й постаралися на славу. Проте, на відміну від дітей, яким батьки на Миколая купують телефони, скейтборди та інші дорогі речі, інтернатівці просили рукавички, колготки, машинку, ляльку, розмальовку, книгу. А які чудові малюнки намалювали для святого Чудотворця, намагаючись йому догодити!

1

1

1

1

1

1

 

І от настав передсвятковий день.18 грудня з усіх куточків Волині в напрямку селища Головне вирушили автомобілі з подарунками для дітей. Година часу пішла на те, щоб вивантажити усе привезене. А тоді почалося найприємніше – вручення миколайчиків. Всі 146 вихованців інтернату отримали іграшки, солодощі, рукавички, колготки, трусики, майки – кожному по декілька пар і дуже високої якості. Старшим хлопцям роздали ще й теплі штани, а дівчатам – шампунь, косметику, біжутерію, прикраси. Спеціально для малечі дитсадка пошили комплекти постільної білизни, кожному подарували чашечки, рушнички. Окремо дітки отримали пакети з тим, що просили в святого Миколая.

1

1

1

2

2

 

-Трапився і невеликий казус. Дівчинка Кармеліта циганської національності в інтернат потрапила буквально перед приїздом гостей, через що не встигла написати лист святому Миколаю. Вона стояла в куточку і плакала. Ми її заспокоїли тим, що вручили новенькі рожеві санчата, яких у дитини ніколи не було, - згадує Божена.

Подарованим санчатам діти раділи особливо. Вони не хотіли чекати, коли їх виведуть на сніг, і їздили новенькими санчатами просто по килимі в приміщенні!

2

 

Один хлопчик просив у листі поліцейську машину на пульті. Не знайшли саме такої в магазинах і придбали машинку без пульта. І буквально в останній день організаторам акції принесли те, що було потрібно – і хлопчик отримав дві машинки.

1

В інтернатівську їдальню принесли ящики фруктів, які працівники обіцяли видавати дітям щодня.

1

 

Благодійники не просто вручили подарунки, вони приділили увагу кожній дитині, запитали, як справи, поцікавилися, чи були слухняними, пригорнули, взяли на руки.

В знак вдячності дітки присвятили своїм благодійникам яскраве свято і продемонстрували сценку за мотивами казки «Рукавичка». А ще подарували власноруч виготовленого сніговика.

1

1

1

 

2

 

Ті, хто здійснив мрії знедолених дітей, поїхали з інтернату щасливими. Хтось із сльозами в очах, хтось з усмішкою, інший відразу почав планувати наступну акцію добра. Проте всі до єдиного були впевнені, що з благословення святого Миколая зробили гарну справу. Адже дітям, які хоч і живуть у гарних умовах, в теплі, навчаються і спілкуються, так не вистачає обіймів, сімейного тепла і таких бажаних подарунків.

1

 

 

Організатори дякують усім, хто долучився до благодійної акції. А це, зокрема, Тимошук Богдан (смт. Шацьк), Голядинець Юра  (смт. Шацьк), Количева Даша (м. Нововолинськ), Пех Саша, Іра (смт. Шацьк), Пех Віктор і Павло (с. Пехи), Шатєєва Марина (смт. Шацьк), Рафальська Іванна (м. Київ), Богдан Сорока (Матвійчук), смт. Шацьк , Пех Петро (смт. Шацьк), Сакура Богдан (с. Світязь), Кусько Марія Михайлівна (смт. Шацьк), Осіпчук Андрій (м.Збараж Тернопільскої обл.), Печук (Панчук) Олександра та Андрій (м. Любомль), Данилюк Ірина (с. Згорани), Глова Аліна (с. Згорани), Оксентюк Тетяна (м. Київ), Цимбалюк (Карпук) Оксана (м. Київ), Матейчик (Леван) Ірина (м. Луцьк), Положевець Юрій (м. Луцьк), Трофімук Аліна (смт. Шацьк), Малінова Людмила та Володимир (с. Світязь), Оксентюк Божена та Оксентюк Світлана Володимирівна (смт. Шацьк ), Наумич Наталія Миколаївна (смт. Шацьк ), Єпремян Артем (м. Київ), Лис Анатолій та Юрій (смт. Шацьк), Коваль Наталія (Білорусь, м. Брест), Оніщук Олена Валеріївна (м. Любомль), Артюшенко Ірина (м. Любомль), Валентин Ліщук (м. Любомль), Самолюк Наталія (м. Любомль), Чалайдюк Юлія (м. Любомль), Самойліч Світлана (м. Любомль), Пляцук Неля (м. Любомль), Гуліда Богдана (м. Любомль), Ющук Олеся (м. Любомль), Лагода Олена (м. Любомль), Василенко Юлія (м. Любомль), Стернічук Марія ( с. Римачі), Якимлюк Тетяна (м. Любомль), Даша Старовойтова (м. Любомль), Гінчук Андрій (смт. Шацьк), Сижук Вадим (м. Луцьк), Філончук Вадим ( м. Любомль), Шаваров Іван (м. Луцьк), Александрук Олексій (м. Ратне), Київський Олег (м. Вінниця), Осiйчук Сергiй (м.Луцьк), Iгор Зеленко (м.Рiвне), Голядинець Віталій (смт Шацьк ), Коляда Микола (м. Луцьк ), Ляпідус Артем (м. Київ), Нікітюк Данило (м. Київ), Тарасова Світлана (м. Київ), Дмитрієва Яна (м. Київ), Поступальська Тетяна (м. Київ), Пригода Євгеній (м. Київ), Ящик Марія (м. Київ), Кедьо Євгеній (м. Київ), Бобошко Віка (м. Київ), Ветрова Віка (м. Київ), Масевіч Андрій, Рощін Євгеній, Кожевнікова Світлана (м. Харків), Спесивцев Олексій (м. Харків), Днестранский Вадим (м. Харків), Лаптий Оксана (м. Харків), Дьякова Олександра (м. Харків), Дорошенко Даша (м. Харків). Постільну білизну надала фірма Twins (м. Луцьк), натільну білизну, колготи, шкарпетки- від торгової марки ELLEN (м. Луцьк), шампунь-  від торгової марки Estel (м. Луцьк).

Коментарі
21 Грудня 2016, 01:20
Всі стали чарівниками, хто долучився до акції, подарував дітям радість! Щаслива, що такі добрі і активні молоді люди! Божена- Молодець!
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром