Чому виникають проблеми із передачею бюджетних установ в управління Шацької громади?

20 Грудня 2016, 16:00
1897

На координаційній раді з питань місцевого самоврядування, яка відбулася 9 грудня, говорили про фінансування деяких бюджетних установ у 2017 році.

Як зазначив Сергій Карпук, голова Шацької районної ради, в районі є 13 установ, які фінансуються із районного бюджету.

Але після створення об’єднаної громади, яка забере левову частку фінансів району (зокрема, й субвенцій з державного бюджету), досі не визначили, як будуть фінансуватися решта установ.

Коли заклади освіти – 7 шкіл та 1 НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. – дитячий садок» села Мельники – перейдуть в управління об’єднаної громади та матимуть пряму субвенцію з державного бюджету (відділ освіти та молоді буде здійснювати лише методичний супровід), то що робити із такими закладами, як Шацька дитячо-юнацька спортивна школа, будинок дитячої і юнацької творчості, музична школа?

До кого в управління перейде ФАП с. Світязь, який ще цього року належить до Шацької амбулаторії, а вона вже з нового року буде підпорядкована об’єднаній громаді?

Планувалося, що заклади позашкільної освіти з районної комунальної власності будуть передані в об’єднану громаду, проте із цим виникає чимала юридична тяганина (зокрема, із оформленням нової юридичної структури), і чи встигнуть це зробити до нового року – ще питання.

Тож поки що було вирішено не поспішати із передачею цих закладів у комунальну власність Шацької селищної ради, а докладніше розібратися та проконсультуватися із юристами про саму процедуру передачі установ. 

Коментарі
21 Грудня 2016, 11:23
вас про це попереджали при прийнятті рішення про обєднання громад а ви куди бігли і на що надіялись дорогі наші лідери і що це за влада яка не може приймати рішень
Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024