Директор Шацького національного природного парку просить розмежувати пляж на Світязі

16 Грудня 2016, 13:25
4046

Розмежувати пляжну зону села Світязь таким чином, щоб було можливим встановлення МАФів та стаціонарних туалетів, закликає депутатів Волиньради директор Шацького національного парку.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії облради з питань екології, раціонального використання природних ресурсів 16 грудня, - пишуть Волинські новини.

Як повідомив директор Шацького національного природного парку Володимир Захарко, протягом 2016 року територію парку відвідали 100 тисяч осіб. Керівництво національного парку турбує стан пляжної території в селі Світязь на відрізку від метеостанції, завдовжки півтора кілометра та завширшки 100-150 метрів. Проблеми виникають на території, яка, відповідно до державних будівельних норм, повинні бути розмежована на акваторію, пляж та припляжжя.




Директор Шацького НПП просив чітко розмежувати цю територію, визначивши 40-метрову пляжну територію, де розташовуватимуться лише роздягальні, а ближче до автодороги встановити малі архітектурні форми та стаціонарні туалети, що наразі забороняє законодавство. Проблему не можуть вирішити впродовж років. Зі слів директора національного парку, три стаціонарні туалети не нашкодять більше, ніж 15 біотуалетів, що розташовані зараз на пляжній території. З його слів, раніше помилку допустили у тому, що не надали цю територію сільській громаді.

Володимир Захарко нагадав, що парк «задихається» без каналізації та очисних споруд. 

Голова комісії Василь Столяр зауважив, що питання не належить до компетенції комісії та облради загалом, це компетенція Кабміну. Отже, члени комісії взяли інформацію до відома і рекомендували Мінекології посприяти у вирішенні порушеного питання.

Коментарі
16 Грудня 2016, 16:30
окозамилювання і більше нічого та балаканина
16 Грудня 2016, 17:15
Петро
16 Грудня 2016, 18:13
Реальна каналізація в Світязі для кожного будинку.Без проблем. т0673329710
16 Грудня 2016, 22:12
Стаціонарні туалети без підключення до каналізації, цікаве вирішення проблеми? Шановним Світязьким керовнікам треба думати про каналізування всього селища, а в іншому разі оз. Світязь перетвориться на велику вигрібну яму. Прогуляйтеся по каналах які з села впадають у озеро і побачите всю красу ( в літній період, стоки прямо течуть в озеро
17 Грудня 2016, 02:49
Захарко - безмозкий казковий довбойоп. Бабло затьмарило розум, таке враження що в нього мета засрати Світязь так, щоб дітям і внукам лишилось гори сміття і болото.
17 Грудня 2016, 12:59
Захарко - в зговорі з васеликом нищать і продають бідний Світязь . агов ! жителі вас тупо продають !!!!! де ВАША ЧЕСТЬ ?!
20 Грудня 2016, 02:15
Тут не так все просто. Захарко і Веселик пляшуть під дудку Нестерука Петра депутат волинської обласної ради,база його &quot;НЕСТЕР ХАОС&quot; <br/>Кожний раз коли Петюня приїзджає на очередну попойку в Світязь а бухає він регулярно ( це підтвержує його жінка Неля яку він частенько воспітує в стані пяного самця), вони тут як тут прибігають зробити йому відсос ( А РОБИТИ ВОНИ ЙОГО ВМІЮТЬ). А потім дружною компанією паряться в антисанітарних чанах, дей і набираються дружно всяких інфекцій які розїдають їм мізки, і маразму їм хватає засирати пляжі і озеро своєю тупо бездіяльністью.<br/>Петро нестерук хоче, і він вже домовився з головою і директором національного парку про деребан прибережної смуги. Він використає землю в своїх комерційних планах. А натомість двом лохам Захарку і Веселику зарікся допомагати в тому щоб вони неодин рік &quot; працювали &quot; на благо волинського народу, тоїсть Світязців. <br/>ЛЮДИ БЕРІТЬ ВИЛА В РУКИ І ЗА ОДНУ НІЧ ВИКЕНЬТК ВСЕ ГАВНО ІЗ СВОГО СЕЛА. БЕРІТЬ ХТО ШО МОЖЕ, ХТО КАНІСТРУ З БЕНЗИНОМ А ХТО ВИЛА . ПУСКАЙТЕ ВСЕ В ХІД <br/>А Л Ь Т Е Р Н А Т И В И Н Е М А Є.
20 Грудня 2016, 18:34
Пропоную створити список тих ублюдків які портять весь район своєю жадністью, бездіяльністью і наглою жадобою наживи. Тільки обгрунтовано і з доказами по можливості. Ця інформація буде передаватись з покоління в покоління, і їхніх дітей і внуків будуть знати по ділах їхніх батьків. І ні в якому разі недопустити до майбутніх відповідальних посад, це є природній брак. Пишіть про всіх малих чи великих чинуш. Про їхні подвиги у сфері самозбагачення, нехай всі знають хто чим займається чи займався. <br/>Початок списку уродів району очолить.<br/>1. Найда ( всі знають про його жадібність до землі, в нього є два сина, яблуко від яблуні далеко непадає, є також внуки)<br/>2.Голядинець Василь<br/>3. Голядинець Віталька <br/>4. Захарко директор ШНПП (разом із Соловянчиком очолюють ОПГ по видобуванню шаріків з озера(унікальна водоросль-легені світязя) кришують усіх браконьєрів -такса 200дол в місяць за зелене світло у лісі і на воді.<br/>5 Цвид Микола Васильович сівтязький сільський голова Веселик ( Світязький путін- топто карлик)
21 Грудня 2016, 14:08
Підтримую таку пропозицію . Район повинен знати своііх кровопийців . Хто за приеднуйтесь .
Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024