Як викладачі і студенти Шацького лісового коледжу обереги виготовляли

12 Грудня 2016, 20:00
2778 Джерело: shlk.org.ua

Для студентів Шацького лісового коледжу імені В.В.Сулька майстер-клас із виготовлення мішечка-оберегу провела тренер з національно-патріотичного виховання, керівник гуртка декоративно-вжиткового мистецтва Центру творчості дітей та юнацтва м. Ірпеня Київської області Ганна Воронкова.

Про це інформує сайт Шацького лісового коледжу.

Нещодавно таємниці створення оберегу для свого дому та рідних людей дізналися студенти 25 групи (куратор Леся Семенівна Арват) під час виховної години на тему «Символи та обереги України».


 

-Існують певні правила створення оберегів, але в основі всіх секретів лежить любов. Якщо відноситись до всього, до чого торкаєшся, з любов'ю, то з часом не буде від чого оберігатись. Від наших усмішок і тепла сердець життя наших близьких стає чистішим і світлішим, житло затишнішим, відроджується нерозривний  зв'язок минулого з теперішнім, а потім - і з майбутнім, - розповіла студентам Ганна Воронкова.


 

А також наголосила, що для виготовлення оберегів використовуються тільки природні, натуральні матеріали. Вони, перш за все, безпечні для людини. Більшість із них є не просто джерелом позитивних емоцій, а й здоров'я.

1


 

Сьогодні у сувенірних лавках продається безліч різних оберегів. Ми купуємо їх, але не знаємо, що ж означає той чи інший складник такого своєрідного захисника.

Впродовж виховної години студенти, а також викладачі, які завітали на цей захід, із захопленням ТВОРИЛИ! Кожен із них, керуючись власними бажаннями та підказками тренера, наповнювали та прикрашали свій оберіг, вибираючи плоди, насіння, стрічки, сухоцвіти. У кожного знайшлися потаємні думки та побажання, спогади та мрії, які вони захотіли зберегти або подарувати разом із створеним оберегом.

1

 

Непомітно пролетів час під наспіви українських народних мелодій і, залишаючи аудиторію, ми несли в руках не просто прикрашену торбинку, а частинку свого душевного тепла, якебуде подароване рідній людині, щоб оберігати її та нагадувати про нашу любов.


 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром