Рятувальники закликають дотримуватися правил пожежної безпеки у помешканнях

10 Грудня 2016, 16:29
1791

З початком опалювального сезону в Україні різко збільшилася кількість пожеж у житловому секторі, які часто призводять до трагічних наслідків. Лише за добу в країні виникло 167 пожеж, з яких 111 — саме у помешканнях громадян.

Кількість загиблих впродовж дня сягає 12 осіб. Загалом від початку року внаслідок пожеж загинуло вже 1519 осіб, а постраждало — 1213, - повідомляють у прес-службі УДСНС у Волинській області.

Здебільшого, основними причинами виникнення пожеж у помешканнях є порушення громадянами правил пожежної безпеки під час експлуатації електрообігрівачів та печей, а також паління у нетверезому стані, дитячі пустощі з вогнем, перенавантаження або несправність електромережі.

Зважаючи на вкрай невтішну статистику, Державна служба України з надзвичайних ситуацій вкотре застерігає громадян дбати про належний протипожежний стан власних помешкань, дотримуватись правил пожежної безпеки в побуті:

-використовуйте для обігріву помешкань тільки сертифіковані електрообігрівачі;

-дотримуйтесь правил пожежної безпеки при використанні індивідуальних систем опалення та систем пічного опалення;

- не паліть у ліжку;

-слідкуйте за станом та справністю електромережі;

-у разі виходу з приміщень не залишайте увімкненими телевізори, праски, тощо;

- намагайтеся уникати перевантаження електричних мереж, не вмикайте одночасно побутові електроспоживачі великої потужності.

«Шановні громадяни! Не залишайте дітей без нагляду, тримайте запальнички та сірники в недоступних для малечі місцях. Пам’ятайте: лише виконання елементарних правил пожежної та власної безпеки зможе зберегти ваше життя та майно від вогню», - закликають рятувальники.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром