З якими питаннями жителі села Мельники прийшли на прийом до керівника району?

09 Грудня 2016, 20:00
2180 Джерело: shaadm.gov.ua

8 грудня, відповідно до затвердженого графіку, перший заступник го­лови Шацької районної державної адміністрації Сергій Сидорук провів виїзний прийом громадян на території Шацької об'єднаної територіальної громади у селі Мельники.

Про це інформує сайт Шацької районної державної адміністрації.

Прийом мешканців територіальної громади проходив у сільському будинку культури. Під час прийому представник районної гілки влади поспілкувався із завідуючим сільського клубу села Мельники Федором Гіричем. В ході конструктивного діалогу обговорили існуючі проблеми і разом шукали можливі шляхи їх вирішення.


 

Серед порушених  питань, з якими місцеві жителі зверталися до першого заступника голови райдержадміністрації, були питання щодо пільгового перевезення дітей із багатодітних сімей у селише Шацьк, щодо облаштування сільської дороги по вулиці Шкільна,  проходження альтернативної (невійськової) служби певними категоріями громадян і інші.


 

На всі порушені питання мешканці громади отримали вичерпні відповіді та рекомендації. По питаннях, що потребують детальнішого вивчення, Сергій Федорович дав доручення відповідним службам вирішити проблемні питання по суті.


 

Сергій Сидорук  відвідав  місцеву загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів, в якій навчається 192 учні. В ході огляду навчального закладу спільно з директором Миколою Маригодою обговорили ряд питань щодо стану проведення ремонтних робіт з облаштування внутрішніх санвузлів та покращення матеріально-технічної бази школи. Також директором навчального закладу було порушено питання про облаштування шатрового даху.

1

 

Ознайомившись з проблемами місцевої громади, Сергій Федорович взяв на власний контроль най­болючіші питання і пообіцяв в міру можливості допо­могти у їх вирішенні. На завершення перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Сидорук підбив підсумки  робочої поїздки.

 Зокрема, жителів села цікавить питання обрання посади старости у селі Мельники, адже кількість населення складає 1200 чоловік. В законі пише, що вони мають обиратися, але рішення про утворення посади старости має прийняти Шацька селищна рада.  Чи вся громада буде обирати,  чи він призначатиметься сесією селищної ради, це питання ще не вирішене. 

1

 

На думку першого заступника голови райдержадміністрації Сергія Сидорука, староста може виконувати посередницьку функцію адміністративного характеру, але це має бути керівник, який би вирішував всі питання  у селах Мельники та Гаївка.

Коментарі
10 Грудня 2016, 00:10
6 1'2 20016 прийом проводив голова районної ради с карпук та сама фотка той самий федя гірич і ті ж двері у будинку культури а бензин державний і два чиновники через день катаються по одній території а діткам туалета внутрішньго не можуть зробити порозумнійшате
10 Грудня 2016, 00:10
а маригода як сивий лев
10 Грудня 2016, 00:20
ми ж поспілкувались з земляком і раді
10 Грудня 2016, 00:22
три вчительки імаригода з гіричем це не громадськість а просто хороші люди
10 Грудня 2016, 00:30
про харчування дітей не говорили про підручники теж
Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024