Шачани переймаються земельними проблемами, реформою децентралізації та відсутністю підручників у школі

06 Грудня 2016, 11:00
1527

Цього тижня з виїзним прийомом громадян Сергій Карпук, голова Шацької районної ради, побував у селах Мельники та Гаївка.

Про це пише "Шацький край" за 3 грудня.

Чи то хуртовина стала на заваді, чи то проблем у жителів села Мельники поменшало, але у сільському клубі чекав на голову районної ради лише завідуючий клубу Федір Гірич. Він же й озвучив проблему, якою занепокоєні жителі села в останні півроку: землю навколо села починають надавати через обласний Держгеокадастр не лише в урочищі Пісоцький ліс, а й уже є написані заяви на земельні ділянки, що знаходяться між селами Мельники та Гаївка (за кладовищем).

«З чим залишиться тоді село – невідомо», - поскаржився Федір Гірич.

Користуючись нагодою, Сергій Карпук відвідав школу та поцікавився встановленням додаткових внутрішніх санвузлів у навчальному закладі. «Загалом же маємо встановити три туалети, є усі необхідні матеріали. Вже встановили дві з трьох вбиралень. Будемо робити вентиляцію, підремонтуємо ті туалети, які вже діють», - розповідає директор НВК «Школа І-ІІІ ст. - дитячий садок» с. Мельники Микола Маригода.

У ФАПі села вже розпочато ремонтні роботи: перемуровано грубки, завезені усі необхідні матеріали для облаштування кімнати для аптеки, кабінету прийому лікаря та складу для аптеки, коридору. Єдине побажання, яке висловили працівники медичного закладу, це розпочати ремонт з заміни електропроводки, яка вже є застарілою, аби не опинитися в такій же ситуації, як ФАП у с. Вільшанка.

Сергій Карпук пообіцяв врахувати їхнє побажання та врегулювати це питання із керівництвом Центру первинної медико-санітарної допомоги . Також медики звернулися до Сергія Карпука з проханням вияснити ситуацію із забезпеченням підручниками для учнів 7 класів, оскільки вже майже три місяці діти мають одного підручника на чотирьох. Через це падає успішність дітей, а в темну пору доби дітям важко ходити один до одного за підручниками. Вияснити ситуацію із цим питанням у відділі освіти голова районної ради пообіцяв найближчим часом, адже свою фінансову частку у закупівлю підручників район виділив (24 тис. грн.).

У селі Гаївка жителі цікавилися питанням об’єднання територіальної  громади: що з цього матимуть села та чого чекати.

-Після об’єднання громада матиме не лише фінансовий ресурс, а й повноваження зі збору податків, управління землею. Громада вирішуватиме, які заклади освіти, медицини і культури утримувати, які кошти на їх утримання спрямовувати, які дороги будувати-ремонтувати тощо. Звісно, для усіх цих повноважень потрібно продумано на найвищому рівні врегулювати законодавство, - роз’яснив Сергій Карпук.

Заступник начальника Шацького бюро правової допомоги Мирослава Карпук роздала буклети про послуги, які надаються установою, та просила людей в разі потреби звертатися в бюро за консультаціями, роз’ясненнями та допомогою у написанні документів.

Віта ШЕПЕЛЯ.

Коментарі
06 Грудня 2016, 15:19
пізно згадали про пісоцький ліс і земельку там і без вас похазяйнують і думку не питатимуть
06 Грудня 2016, 15:22
якщо обєднання такий позитив то чому проблеми і з землею люди порушують ічого це область ділить землю у мельниках раніше це робив сорока і найда вони хоч місцеві
06 Грудня 2016, 15:23
пограбували село а ці дограбовують і де ж правда
06 Грудня 2016, 15:24
просто правильно розпорядились
06 Грудня 2016, 15:25
наїдяться всі тої земельки
06 Грудня 2016, 15:27
пісоцький ліс у нас просто вкрали і всі знають хто це зробив
06 Грудня 2016, 15:28
ми контролювали
06 Грудня 2016, 19:09
Що це за видання? Якісь статті можна коментувати, а якісь ні. <br/>Наприклад. &quot;Сергій Карпук. Рік на посаді голови Шацької районної ради&quot;. Що, страшно почитати про себе правду?
08 Грудня 2016, 14:43
6 12 20016 на прийомі у мельниках був карпук св а через два дні приїхав сидорук сф бензину державного вдосталь а дітям на шкільні туалети коштів не має от і весь підхід до роботи
10 Грудня 2016, 00:48
Вже того малого Карпука так розпіарюють.що аж стидно.Таке враження що вся його робота -робити виїздні прийоми (на які до речі вже ніхто не приходить) і видавати це за великі досягнення.
15 Січня 2017, 23:16
Люди будуть вирішувати які школи їм утримувати а які ні. Правильніше сказати, що буде як в Тернопільській області, де створили найбільше об є баних громад, а саме людей заставлять визначитися які шкрои їм самим же позакривати)))
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39