Учасники АТО району зустрілися з шацькими школярами

05 Грудня 2016, 13:00
2656

Військовослужбовці Шацького району, які брали участь в антитерористичній операції на сході країни, - Ярослав Крат (голова громадської організації «Ветерани АТО Шацького району») та Валентин Борух (працівник Шацького районного військового комісаріату) провели для одинадцятикласників ЗОШ І-ІІІ ст. – гімназії смт Шацьк урок мужності.

Молоді, скромні, усміхнені – не вірилося, що ці військові пройшли пекло війни, щодня дивилися смерті у вічі, ризикуючи власним життям в ім’я України. Кожному було про що розказати. Про бойові будні, про щоденну кропітку роботу з копання окопів та будівництва бліндажів, облаштування побуту в польових умовах, про справжню солдатську дружбу.

Ярослав Крат розповів дітям і кумедну ситуацію, яка трапилася на війні. Сепаратист не зорієнтувався на місцевості і потрапив у підрозділ українських військових. «Не вчив у школі географію, от і поплатився за неуцтво!» - підсумував військовий, наголосивши, що Україні потрібні освічені громадяни. А тому найважливіше для школярів – успішно навчатися.

На уроці був присутній і директор школи Валерій Михальчук. І керівник, і учні згодом мали можливість задати бійцям запитання та поспілкуватися у формі діалогу. Школярі подякували бійцям за цікавий урок мужності та зробили спільне фото – на пам’ять.


 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024