В районі шукають альтернативну ділянку під завод з виробництва деревного вугілля

04 Грудня 2016, 19:00
2552

У селі Вілиця продовжується конфлікт між місцевою громадою та підприємцем Віктором Дударчуком.

Нагадаємо, попри незгоду селян, підприємець починає в селі бізнес з виготовлення деревного вугілля на земельній ділянці площею 0,5 га, яку Шацька селищна рада виділила йому для ведення особистого селянського господарства. Віктор Дударчук обіцяв розпочати процес спалювання деревини після отримання всіх дозволів, проте наприкінці вересня завіз у нічну пору 4 бочки.

Жителі Вілиці стверджують, що, за санітарними нормами, виробництво потрібно розгортати не менше як за кілометр від населеного пункту, а тут - всього 460 м до найближчого житла. Селяни бояться за своє здоров’я і здоров’я своїх дітей, за пасовища, які стануть непридатними для випасання худоби. Зрештою, вони не хочуть, щоб село поглинула кіптява від процессу спалювання.

Днями відбулася зустріч Сергія Карпука, голови Шацької районної ради, з представниками громади села Вілиця та підприємцем Віктором Дударчуком.

Селяни вкотре висловили своє невдоволення шкідливим бізнесом біля самого села. Виступив і Віталій Мархальчук, начальник Шацького відділення поліції, наголосивши, що нецільове використання землі підприємцем  суперечить закону.

-Ця земельна ділянка є непридатною для ведення бізнесу, бо поблизу розташовані полігон побутових відходів та скотомогильник. Більше того, є супротив громади. Управління Держгеокадастру в Шацькому районі шукає відповідну ділянку під завод і не може знайти. Дивно, бо для 500 заявників Держгеокадастр швидко знайшов землю біля самих озер. А тут – безвихідь, - зауважив Сергій Карпук.

Жителі Вілиці наголосили, що не припинять боротьби. У випадку, якщо підприємець діятиме всупереч інтересам громади, люди будуть готові до радикальних дій.


 

Присутній на зустрічі Віталій Юрчук, начальник управління Держгеокадастру в Шацькому районі, пообіцяв найближчим часом віднайти найбільш оптимальні варіанти земельних ділянок і запропонувати їх підприємцю. 

Коментарі
05 Грудня 2016, 13:37
де протокол земельників де перевірка еколога податкова що робить і пркуратура із поліцією має стати на бік громадян де звернення селищного голови до провоохоронних органів щодо кричущого порушення законодавства система працює аж гай шумить
05 Грудня 2016, 13:39
цікаво хто ж виділяв землю іхотів систематично труїти людей у вілиці
05 Грудня 2016, 13:40
землю виділяла селищна рада де головує віннічук см і присутні депутати з нашрго села
05 Грудня 2016, 13:41
ми ж самі їх вибирали а вони нас мали десь
05 Грудня 2016, 13:42
щиро дбають за людей
06 Грудня 2016, 15:30
аби хоч одна чиновницька душа відгукнулась на коментарі а прочитали ж і соромно за свою бездіяльність
06 Грудня 2016, 18:09
Які "розумники" додумалися виділити земельну ділянку під будівництво заводу з виробництва деревного вугілля поблизу паркової зони, в Шацьку і так вистачає проблем з каналізаційними відходами що потрапляють в озера .
Коментар
17/04/2024 Вівторок
16.04.2024