З 1 грудня перерахують пенсії

04 Грудня 2016, 18:00
3406

Відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік», з 1 грудня прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність, становить 1 247 гривень. В нових розмірах виплата пенсії буде проводитися в грудні 2016 року.

Про це інформує Шацьке об’єднане управління Пенсійного фонду України.

Виходячи із розміру прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність провадиться перерахунок: мінімального розміру пенсії непрацюючим пенсіонерам відповідно до ст. 28 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування»;  доплати за понаднормовий стаж непрацюючим пенсіонерам відповідно до ст. 28 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування»; мінімального розміру пенсії по втраті годувальника; мінімального розміру пенсії по втраті годувальника членам сімей військовослужбовців.

Також збільшуються такі види надбавок та підвищень: підвищення до пенсії ветеранам війни та особам, на яких поширюється чинність Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»; підвищення до пенсії дружинам (чоловікам) померлих учасників війни і бойових дій, партизанів і підпільників, визнаних за життя інвалідами від загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин, які не одружилися вдруге; надбавки непрацюючим пенсіонерам, які мають на своєму утриманні непрацездатних членів сім’ї та отримують пенсію відповідно до Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби та деяких інших осіб».

Перераховано також розміри пенсій за особливі заслуги перед Україною, розміри мінімальних пенсій для інвалідів та розмір державної соціальної допомоги, що виплачується на догляд за особою, яка його потребує.

З 1 грудня перераховано також розмір доплати до пенсії особам, які мають статус почесного донора України. Статтею 13 Закону України «Про донорство крові та її компонентів» передбачено, що їм встановлюється надбавка до пенсії у розмірі 10% від щомісячного прожиткового мінімуму для працездатних осіб. З 1 грудня цей мінімум становить 1 544 гривень, відповідно, розмір надбавки складає 154,40 гривень.

Перерахунок пенсій проведено автоматизованим способом, а тому звертатися до управління за проведенням перерахунку немає потреби.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39