Для студентів Шацького лісового коледжу провели урок-екскурсію

27 Листопада 2016, 14:00
3910

Уроки-екскурсії, під час яких майбутні лісівники можуть особисто переконатися, над чим і як працюватимуть після завершення навчання, у Шацькому лісовому коледжі імені Валентина Сулька вже давно стали традиційними.

Про це інформують у прес-службі Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Підготовка кадрів та виховання нової зміни лісівників завжди було одним із пріоритетних завдань. Саме людина є найбільшою цінністю. Як би далеко не пішов технічний розвиток, без людської праці якісне лісогосподарювання неможливе. Тому таку співпрацю з єдиним на Волині навчальним закладом, який готує майбутніх лісівників, усіляко підтримує начальник Волинського ОУЛМГ Олександр Кватирко.

Цього разу студенти спеціальностей «Лісове господарство» та  «Бухгалтерський облік» відвідали державне підприємство «Ківерцівське лісове господарство».

Урок-екскурсія відбувся за сприяння та підтримки директора держпідприємства «Ківерцівське ЛГ» Анатолія Іщика та директора Шацького лісового коледжу імені Валентина Сулька Ігоря Жмурка.

Зустрічали гостей керівник підприємства Анатолій Іщик та головний лісничий Марія Христецька


 

Екскурсія була насиченою: студенти відвідали лісокомплекс, побачили, як деревина стає дошками, європіддонами та технологічною тріскою. Відвідали і нижній склад, де дізналися про сортименти та об’єми заготівлі лісу.


 

Рекреаційний пункт «Пролісок» уже давно став візитівкою всієї області. Кожен, хто прямує трасою з Луцька у напрямку Маневичів, не може оминути увагою гарну зону відпочинку та придорожній магазин «Лісовичок», де можна придбати екологічно чисту продукцію, виготовлену з дарів волинського лісу. Побували тут і студенти коледжу.

Крім усього іншого, дізналися, що рекреаційні пункти – не просто зона для комфортного проведення часу на природі, а й протипожежні засоби, які власними силами та коштом створюють лісівники.


 

Тоді екскурсія продовжилася безпосередньо у лісі. Лісничий Сокиричівського лісництва Леонід Чубай на прикладі рубки головного користування у 95 кв. лісництва розповів про те, як відбувається підготовка ґрунту до висадки культур навесні. А також показав десятирічні насадження дуба.


 

На завершення візиту студенти побували на території державного підприємтсва «Звірівське». Там відвідали пасіку та пройшлися екологічної стежкою. З розповідей лісничого Звірівського лісництва Олександра Долі дізналися про особливості та цілющі властивості лісового меду і користь апітерапії.

Очевидно, що студентам до душі такий вид занять. Вони радо ділилися враженнями.


 

Андрій Данилюк:

– Побачив, як ведеться лісогосподарювання у лісництвах сусідніх районів, порівняв зі своїм – Карпилівським Камінь-Каширського району. Приємно вражений. Тепер у мене бажання працювати ще більше. Та й, чесно кажучи, завжди мріяв стати лісівником. Навіть документи більше нікуди не подавав.


 

Вікторія Ніколаєць:

– Мені подобається бути серед природи. Мій брат, до речі, теж закінчив лісовий коледж. А родом я із Хмельниччини, де значно менше лісів. Зараз живу у Світязі – лісовому краї. Цю поїздку точно пам’ятатиму довго.

– Після таких поїздок діти краще розуміють викладача на уроках. Ми постійно під час теоретичних навчань згадуємо, що вже бачили таке під час візиту на підприємство, – зазначила голова циклової комісії бухгалтерсько-економічних дисциплін, куратор ЛГ-26 Наталія Панасюк, яка очолила екскурсійну групу студентів. – А сьогоднішня екскурсія була надзвичайно насиченою. Ми побачили не лише приклад успішного лісогосподарювання, а й те, на що здатна людська працелюбність та самовідданість роботі. Безперечно, тут працюють талановиті люди, які щиро люблять і добре знають свою справу. На їхньому прикладі дійсно можна виховати гарних лісівників.


 

Коментарі
28 Листопада 2016, 20:22
нехай жмурко покаже що він наробив у шацьку і комплекс у ростані
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024