Зустріч польських бізнесменів і волинських лісівників

24 Листопада 2016, 14:00
1526

Протягом двох днів – 21 та 22 листопада – на Волині перебувала делегація польських бізнесменів, які надають послуги у галузі лісового господарства. У рамках візиту відбулися зустрічі з керівництвом та спеціалістами Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства, ознайомлення з основами ведення лісогосподарської діяльності нашого краю.

Ініціаторами зустрічі, що, безперечно, матиме продовження, були голова комітету «Польсько-українського клубу бізнесу» Торгової палати у Варшаві Зенон Кічка та голова комітету міграції та працевлаштування Польсько-Української промислової палати у Варшаві Олександр Романюк. Варто зазначити, що таку роботу активно підтримують Генеральне консульство Республіки Польщі в Луцьку та керівництво Волинської облдержадміністрації.

Про це пише сайт Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Очолив делегацію, у складі якої було 17 представників, член Правління Асоціації Підприємців Лісового господарства в Польщі Тадеуш Ігнатюк.


 

Привітав польських гостей на Волині заступник начальника Волинського ОУЛМГ Олександр Рибчинський. Він окреслив масштаби, основи та особливості ведення лісогосподарювання в області.

Детальніше про напрямки, структуру та потенціал розвитку українських і волинських державних лісів польським гостям розповіли головний спеціаліст відділу лісового господарства Володимир Неводнічик, начальник відділу використання лісових ресурсів Григорій Новосад, головний спеціаліст цього відділу Ірина Щербатова. Заступник директора з виховної роботи Шацького лісового коледжу ім. Валентина Сулька Андрій Панасюк ознайомив із особливостями та потенціалом у галузі підготовки кадрів.

Ділові переговори польських підприємців та волинських лісівників – це продовження роботи, що розпочалася вже давно і нині активно розвивається.

На цьому наголошували представники польської делегації. Зокрема голова комітету «Польсько-українського клубу бізнесу» Торгової палати в Варшаві Зенон Кічка зазначив, що українське лісогосподарювання нині є невід’ємною частиною загальної лісової політики Європи. Тому надзвичайно важливо зрозуміти, як функціонують українські підприємства, що надають послуги на користь державних лісів, також дізнатися про правові основи, порядок і реалізацію послуг, систему освіти та підвищення кваліфікації для працівників лісового господарства.


 

Про функціонування підприємств, які надають послуги для Державних Лісів у Польщі та Європі, розповів член Правління Асоціації Підприємців Лісового господарства в Польщі Тадеуш Ігнатюк.

Особливості системи освіти та підвищення кваліфікації для працівників лісового господарства в Польщі окреслив Яцек Рутковскі, представник польського навчального центру.

Наступного дня члени польської делегації мали нагоду на власні очі побачити, як ведеться лісогосподарювання на Волині. Європейські гості побували на лісосіці Цуманського лісництва державного підприємства «Цуманське лісове господарство», побачили лісову дорогу у Берестянському лісництві, побували на лісокомплексі ДП «Цуманське ЛГ».

Під час виїзного засідання сторони обговорили всі можливі напрямки співпраці  в галузі міжнародного співробітництва польських та українських лісових підприємств. Підбиваючи підсумки, домовилися, що подібна зустріч тепер відбудеться на польській стороні.  

Коментарі
25 Листопада 2016, 11:21
Ну я не вірю, що хоче кватирко зробити добре, мабудь хоче заховати свої всі гріхи за оцим всім. Тому, як крали так і крадуть-пройшла тиха повзуча контреволюція в цій сфері. Всіх негідників підтягнув до себе.
11 Квітня 2017, 01:14
Десь тоді як Колісника малого стріляли в Оконску і цього Кватирка не зачіпили тоді повезло чи надовго?Це ж одне шобло
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром