В пам’ять про революцію і Небесну сотню

22 Листопада 2016, 13:00
1991

В Шацьку відбувся мітинг-реквієм з нагоди Дня Гідності та Свободи.

У понеділок, 21 листопада, жителі районного центру, працівники установ та організацій, представники районної та селищної влади, а також студенти Шацького лісового коледжу імені В.В.Сулька прийшли до пам’ятника Тарасові Шевченку, аби згадати тих, хто три роки тому змінив у Києві хід української історії.

Саме тоді українське суспільство зрозуміло, що країна стрімко рухається до цілковитого авторитаризму з його зневагою до засадничих прав людини, тотальною корупцією, свавіллям правоохоронних органів, репресіями та терором, - наголосили ведучі заходу студенти Шацького лісового коледжу Юрій Кушнір і Ярослава Савчук.

Це й змусило українців вийти спочатку на вулиці Києва, а потім й інших міст України, прогнати злочинну владу і ціною крові довести всьому світові, що ця нація не дасть себе зневажити.

Із знаковою подією привітали шачан Сергій Сидорук, перший заступник голови Шацької РДА, Сергій Карпук, голова Шацької районної ради, та Сергій Віннічук, Шацький селищний голова.

«Вірмо, що Небесна сотня молиться за Україну, за наше достойне сьогодення і майбуття», - відзначив під час виступу протоієрей Микола Вихор, настоятель храму Різдва Пресвятої Богородиці смт Шацьк. Також священик привітав усіх з релігійним святом – святого Архістратига Михаїла, яке відзначалося цього дня.

Присутні вшанували хвилиною мовчання героїв Небесної сотні і всіх борців за волю і незалежність України, а до підніжжя пам’ятника Тарасові Шевченку поставили корзини з квітами.


 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром