Студент Шацького лісового коледжу знає, де природі болить

20 Листопада 2016, 21:00
2626

Нинішній студент Шацького лісового коледжу ім. Валентина Сулька, колишній учень Любешівського НВК, член шкільного лісництва цього навчального закладу Сергій Будько переконаний, що навчання в учнівських лісництвах допомагає у виборі майбутньої пофесії.

Про це інформує сайт Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Любити ліс можна по-різному. Одним зручніше це робити з висоти міських багатоповерхівок, іншим – під час відпочинку та дозвілля на природі, комусь – просто милуючись безмежними щедротами лісової скарбниці. А от у працівників лісу ця любов зовсім інша. Загартована трудовими буденними турботами та самовідданою працею – вона непідробна і щира. У цьому переконаний майбутній лісівник.

А ще Сергій зізнається, що, як і багато молодих людей його віку, спочатку не знав, ким хоче стати. Просто був переконаний, що хоче поєднати своє майбутнє із захистом навколишнього середовища. Тож у лісове господарство потрапив за власним бажанням та покликанням, адже у його родині лісівників не було.

На його переконання, лісівник – це більше, ніж професія. Це спосіб життя, спосіб мислення і особливий світогляд тих, хто по-справжньому відданий своїй благородній справі.

Свого часу хлопець був вихованцем шкільного лісництва НВК смт Любешів, навіть два роки обіймав «посаду» помічника лісничого. Тому з власного досвіду, з досвіду лісівників-наставників може сказати, що лісник – це справжній лікар: він завжди знає, де природі болить і як зарадити цій біді. Тож Сергій став студентом Шацького лісового коледжу ім. В. В. Сулька. І невдовзі займатиметься такою потрібною та відповідальною справою – дбатиме про зелені легені нашої планети.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024