Кам'янка: жителі села чекають на виплату субсидій

15 Листопада 2016, 09:00
1519

Жителі села Кам’янка, переважно жінки похилого віку, під час виїзного прийому звернулися до голови Шацької районної ради Сергія Карпука з проханням роз’яснити ситуацію із виплатою субсидій. Оскільки документи оформлені, а коштів немає.

Сергій Вікторович повідомив, що, за інформацією начальника управління соціального захисту населення Шацької РДА, субсидії людям, які подавали документи, уже нараховані, чекають лише на кошти із державного бюджету. За потреби спеціалісти соціального захисту жителям віддалених сіл будуть уточнювати інформацію в телефонному режимі.

Також на прийомі люди скаржилися керівнику на високі розцінки за проведення процедури приватизації житла, запитували про можливість пільгового проїзду в транспорті, просили допомогти зрізати старі дерева на кладовищі. Серед досі невирішених проблем населеного пункту - незадовільний стан дороги та мала напруга в старому трансформаторі.

Стосовно останнього, то сільський голова повідомив, що останнім часом електрики зробили заміну деяких старих електроопор, але це проблему не вирішило. Тож Сергій Карпук повідомив, що від районної ради направлять звернення до місцевого РЕМу з проханням включити заміну ліній електропередач у графік робіт на наступний рік.

Стосовно пільгового проїзду, то тепер держава не компенсовує кошти перевізникам за перевезення пільговиків, скинувши цю ношу на органи місцевого самоврядування.

А до зрізування дерев на кладовищі до співфінансування може долучитися благодійний фонд «Тільки разом», для чого потрібне звернення громади.

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024