Кабінет посадовця: начальник Шацького комунального підприємства «Будинкоуправління»

14 Листопада 2016, 20:30
4433

Видання Район.Шацьк продовжує проводити для читачів екскурс кабінетами посадовців Шацького району. 

В рубриці «Кабінет посадовця» ми познайомимо вас із «святая-святих» представників влади, чиновників, директорів шкіл і завідувачів дитсадків, лікарів тощо. Про те, якими цінностями посадовець керується в житті, які має вподобання, якнайкраще розповість його кабінет і те, що в ньому знаходиться.

Сьогодні, 14 листопада, ми завітали до начальника КП «Будинкоуправління» Івана Коваля


 

Просторий кабінет із великим вікном обставлений у стилі мінімалізму. З меблів у кабінеті – робочий стіл керівника, стіл для відвідувачів і стільці. На центральній стіні – портрет Тараса Шевченка.

1

-Чому не Порошенка? – запитую.

-Президенти змінюються, а Шевченко – пророк, літературний геній – один в українців впродовж багатьох віків. Його твори актуальні і в наш час, а сам він є провідником національної ідеї, борцем за Україну, вільну і незалежну. В моєму житті бувають моменти, коли хочеться взяти до рук «Кобзаря» і зарядитися потужною енергетикою безсмертних творів класика.

На маленькому столику біля бічної стіни – безліч цікавих речей: грамота за сумлінну працю з нагоди Дня Конституції України, іконки, синьо-жовтий і чорно-червоний прапори з тризубами, великий сувенірний орел, релаксатор «Кульки Ньютона».

1


 

Поцікавилися, що Івана Федоровича пов’язує з революційним прапором Організації українських націоналістів, бо з синьо-жовтим усе зрозуміло – державний символ все-таки.

1

-Цей бандерівський прапор, на якому чорне символізує українську землю, а червоне – кров, пролиту за Україну, є історією і моєї держави, і сім’ї. Сам я родом з Івано-Франківщини, а мій дід був бандерівцем. І від нього самого, і від своєї мами я почув сотні історій про славні діла борців за волю України. Це були високоосвічені, інтелігентні люди, великі патріоти, здатні пожертвувати своїм життям в ім’я ідеї. З розповідей діда знаю, що на дискредитацію загону бандерівців працювали і переодягнуті енкавеесники, і банди сільських грабіжників. В 1956 році в моєму селі вбили останнього воїна УПА. Ці люди були і назавжди залишаться для мене героями, - наголошує комунальник.

Релаксатор і орел – подарунки керівнику від підлеглих. Ікони святого Іоанна та ангела-охоронця – свідчення того, що Іван Коваль вірить у Бога.

На стіні висить незвична ікона. На ній зображений Господь-Саваоф, а внизу напис: «Дай Бог Вам, что желаете Вы нам, в три раза больше». Це теж подарунок .

1

-Цю ікону-картину подарувала мені людина, яка називає себе Спасом. До неї я звернувся за допомогою, коли мав серйозні проблеми зі спиною. Чоловік- старовір вилікував мене масажем. А на згадку про себе подарував цей образ – як оберіг від усього злого, - розповів Іван Федорович.

Такий от робочий кабінет у головного комунальника Шацька і депутата Шацької селищної ради Івана Федоровича Коваля. В усьому – мінімалізм і стриманість, кумир –Шевченко, атмосфера – духовно-патріотична. Не скажеш, що ця інтелігентна людина займається благоустроєм селища, опікується станом доріг та освітленням вулиць.

Читайте також: Кабінет посадовця: Шацький селищний голова

1

 

Коментарі
15 Листопада 2016, 09:25
а пеця можуть образитися!
16 Листопада 2016, 19:51
Толковий чоловік Коваль
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром