Керівництво Шацька і Влодави реалізовуватиме спільні проекти

12 Листопада 2016, 11:30
2213

Міжнародні проекти, в яких брав участь Шацький район протягом останніх років, дав потужний стимул для подальшої співпраці для двох регіонів – Шацького району та Влодавського повіту – в рамках програми транскордонної співпраці «Польща-Білорусь-Україна 2014-2020».

9 листопада у Шацькому районному центрі зайнятості відбулася ділова зустріч поляків та українців, на якій обговорювалося питання написання спільних проектів між Шацьком (Україна) та Влодавським повітом (Польща).

Про це пише "Шацький край" за 12 листопада 2016 року.

Польську делегацію очолив Андрій Романчук, староста Влодави. Шацький район представляли заступники голови Шацької РДА Сергій Сидорук та Сергій Кужель, голова Шацької районної ради Сергій Карпук, Шацький селищний голова Сергій Віннічук, директор Шацького міського Будинку культури Ніна Вирович, заступник дитектора ТМО Любомльського та Шацького районів - головний лікар Шацької районної лікарні Світлана Крецу, завідувач Шацької амбулаторії Алла Курчак, директор Шацького районного центру зайнятості Мирослава Терета.

Поспілкувавшись у тісному колі, представники обох регіонів окреслили напрямки, в яких хотіли б спільно писати проекти. Це, зокрема, будівництво доріг, співпраця в галузі медицини та культури. Так, з української сторони планується писати проект з будівництва дороги Залісся-Грабове в сторону Забужжя та Ягодина, яка б з’єднувала два райони – Любомльський та Шацький, а також стала вагомим стимулом для будівництва пункту пропуску Адамчуки-Збереже. Представники української сторони висловили побажання, аби ця дорога була з відповідною інфраструктурою: освітленням, тротуаром та велосипедною доріжкою.

Шукали спільні «точки дотику» в проекті і в галузі медицини. Поляки більш зацікавлені були в реабілітації дітей, ортопедії. Представників Шацького району більше цікавили проекти у сфері первинної медицини, зокрема, закупівля медичного обладнання. Тож більш конкретні пропозиції двох сторін було домовлено узгодити через декілька днів. Визначилися шачани і з пріоритетами в проекті в галузі культури. Як зазначив Сергій Віннічук, планується закупити переносну сцену, намети та стільці для проведення фестивалів та культурних заходів на відкритому повітрі, засоби освітлення та музичну апаратуру, а також автомобіль для їх транспортування. Також є в планах організувати фестиваль. В галузі туризму, ймовірно, будуть планувати окультурення одного з пляжів біля озера Світязь.

Кульмінацією зустрічі стало підписання угоди про співпрацю між Сергієм Сидоруком та Андрієм Романчуком. 

Коментарі
13 Листопада 2016, 15:34
одне слово будуть реаллізовувати
13 Листопада 2016, 17:56
ніна возитиме на свято чиновників а ті будуть запрошувати поляків до себе
13 Листопада 2016, 17:57
вже з каналізацією опозорились на всю європу
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39