До затвердження генерального плану ділянки під забудову в селищі Шацьк не виділятимуться

06 Листопада 2016, 06:30
3426

Таке рішення прийняли депутати Шацької селищної ради на черговій сесії.

Обранці громади фактично два дні (31 жовтня і 2 листопада) не виходили з актового залу, де відбувалася чергова десята сесія під головуванням селищного голови Сергія Віннічука. На двох пленарних засіданнях традиційно переважали земельні питання, кількість яких на кожній наступній сесії зростає в геометричній прогресії.

Пункти порядку денного, які стосувалися землі і кількість котрих наближалася до сотні, змусили депутатів задуматися над дилемою: виділяти чи не виділяти земельні ділянки заявникам.

На одній з попередніх сесій обранці дійшли згоди в цьому питанні і навіть вирішили призупинити процес надання землі – до часу, коли буде затверджений генеральний план селища Шацьк і відповідно запущений прозорий механізм виділення ділянок. На наступних сесіях про це забули, бо, зі слів багатьох, не хотіли наживати ворогів серед односельців.

Хаос продовжився – на сьогодні нова вулиця Очеретна, фактично лісовий масив, серед якого виділяються земельні ділянки, має зигзагоподібну форму, не має ні дороги, ні перспективи каналізування і водовідведення.

Депутати в перший день засідання вирішили нікому не надавати земельних ділянок і не погоджувати проектів землеустрою – до затвердження генплану селища. Над розробкою генерального плану, як наголосив Сергій Віннічук, зараз інтенсивно працюють фахівці, тому жителям Шацька слід набратися терпіння і дочекатися результату, який введе процес виділення земельних ділянок у законне і прозоре русло.

На другому засіданні депутати переглянули попереднє рішення і проявили лояльність до тих, хто вже пройшов перші етапи узаконення земельних ділянок і хоче розпочинати будівництво.

Обранці вирішили зупинити надання дозволу громадянам –фізичним особам на розробку детальних планів територій – до моменту затвердження в установленому порядку генерального плану смт Шацьк.

Крім випадків, коли земельні ділянки перебувають у приватній власності або коли на ділянці знаходяться об’єкти нерухомого майна споживачів.

Відштовхуючись від цього рішення, депутати нових ділянок заявникам не надавали, а лише затверджували технічну документацію із землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки в натурі, а також готові проекти землеустрою щодо відведення земельних ділянок. При цьому депутатам показували на кадастровій карті кожну земельну ділянку, про яку йшла мова на сесії.

 

 

Коментарі
06 Листопада 2016, 16:28
ви дурні
06 Листопада 2016, 16:30
генплан можна розробляти до кінця каденції віннічука а нам як жити і де будуватись
06 Листопада 2016, 16:32
а може треба зробити генплан всієї громади а не тільки ласих територій
06 Листопада 2016, 16:32
а як же люди на їх начхати
06 Листопада 2016, 16:38
тобто свої інтереси врахували а іншим дуля або простіше хтось комусь заніс щось і депутати прийняли правильні рішення а прості дядьки хай чекають оце справді влада від народу
06 Листопада 2016, 16:42
а як бути із збалансованим розвитком території громади де інтерес саиійлич припяті
06 Листопада 2016, 19:35
Голова каже чо генплан роблять, але не каже коли він буде зроблений. Мабуть генплан робиться тільки на словах.
06 Листопада 2016, 19:44
Голова каже що генпан робить,тільки не каже коли буде зроблений. Громада повинна знати скільки років чекати.
07 Листопада 2016, 01:40
Коли облдержкомзем нарізав ділянки - всі в районі були проти, тепер і самі прийняли рішення не ділити землі. Складається враження, що процесами "маріонетково" керує хтось хто вже набрався багато землі і досі не може її вдало продати. В створені штучного дефіциту земельні "бариги" вже бачать свої долари, до яких вони вже дуже звикли. Останнім часом роздали багато різним підставним Атовцям і т.д. тепер це все треба продати - тому потрібно створити ілюзію цінності землі яка навіть в далекій перспективі не буде мати ні гарної дороги ні світла, ні каналізації.
10 Листопада 2016, 00:03
то ж ви хотіли нову владу от і майте будуть тішити планами мільйони вклали в каналізацію і не доробили ітой же віннічук керував районом профукати такий проект ідалі буде
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром