Шацьк і Влодава об’єднуються заради культури

04 Листопада 2016, 05:00
1562

Спільний проект на кошти Євросоюзу домовилися написати волинське містечко Шацьк та його місто-партнер Влодава у Польщі.

Крім представників місцевої влади з обох боків участь в обговоренні майбутніх проектів брала і директор Шацького міського будинку культури Ніна Вирович,- пише журналіст Наталія Малімон на сайті газети "День".

 Керуючи ансамблем «Молодички», вона не один раз побувала у Польщі, «Молодичок» із Шацька запрошують у Влодаву та інші прикордонні польські містечка на всі фестивалі, конкурси і офіційні свята. Лише у цьому році шачани дали 15 концертів польському глядачу, маючи програму і польською, і українською мовами: від фольклору — до естради.

Районний будинок культури у Шацьку потребує реконструкції, вуличної сцени та вуличного озвучення масових культурних заходів. Влодавчани ж хочуть облаштувати у місті амфітеатр. Проекти за кошти Євросоюзу і передбачають співпрацю та співфінансування, а сам Євросоюз може виділити і до 90 відсотків вартості проекту.

Ніна Вирович каже, що у Влодаві та навколишніх польських селах вже є чимало об’єктів, споруджених чи відреставрованих за кошти Євросоюзу. Волиняни ж можуть сподіватися лише на себе і на партнерське співробітництво.

«Дивом» вона називає ремонт (навіть реставрацію) міського будинку культури, який очолює. Сцена нагадувала вже клавіші, які пружинили під ногами і погрожували скинути того, хто тут ішов, із себе, у критичному стані був і глядацький зал. Ніна Федорівна признається, що одного разу мусила... обманути поляків, які просили показати їм приміщення, в якому працюють знамениті «Молодички» і які дають по 60 концертів у рік. Сказала, що вже проїхали...

Ремонт міського будинку культури пообіцяв зробити за кошти міського бюджету теперішній шацький селищний голова Сергій Віннічук, і обіцянки дотримав, кошти були виділені. Благодійний фонд «Патріоти Волині» закупив нові стільці, інший фонд пообіцяв озвучувальну апаратуру.

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром