На яких озерах Шацького національного природного парку заборонена зимова риболовля

02 Листопада 2016, 06:20
3323

З 1 листопада 2016 року до закінчення зимового періоду, заборонено промисловий та любительський і спортивний вилов риби на зимувальних ямах у водоймах області.

Про це повідомляють Волинські новини з посиланням на прес-службу «Волиньрибохорони».

Зимувальна яма - місце масового скупчення риб у заглибленнях дна річок і озер в зимовий період. Зазвичай на ямах зосереджуються риби одного виду, що забезпечує найкращі умови зимівлі. У проточних водоймах зимувальні ями знаходяться у найбільш глибоких місцях з уповільненою течією. В озерах і водосховищах вони розташовуються в зоні впадання річок, у місцях виходу підводних джерел.

Незаконне рибальство на зимувальних ямах тягне за собою адміністративну або кримінальну відповідальність.

Заборонені місця для вилову риби встановлені, відповідно до наказу Управління охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства у Волинській області (Волиньрибоохорони) від 20 жовтня 2016 року № 21-В/Д.


 

Відповідно до режиму охорони, відтворення і використання водних живих ресурсів у водоймах Шацького національного природного парку забороняється любительське і спортивне рибальство на зимувальних ямах з 1 листопада до кінця весняно-літньої заборони.

Згідно з розпорядженням Волинської обласної державної адміністрації від 18.03.2013 року № 114 затверджено заходи щодо збереження водних біоресурсів у водоймах області на осінньо-зимовий період.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром