В районі - напружена криміногенна ситуація

27 Жовтня 2016, 17:00
1440

Криміногенна ситуація на території Шацького району залишається напруженою. 

Про це Сергію Карпуку, голові Шацької районної ради, та Сергію Сидоруку, першому заступнику голови Шацької райдержадміністрації, повідомили під час наради з питань профілактики правопорушень та дотримання законності на території  області, яка відбулася 21 жовтня в місті Луцьк, - пише сайт Шацької районної ради.

 На нараді інформацію про основні аспекти роботи щодо зменшення рівня правопорушень та кримінальних дій в межах області озвучили керівники правоохоронних структур. Особлива увага зосереджувалася на координації спільних дій органів місцевого самоврядування з правоохоронними органами краю, а саме на вчасному інформуванні останніх про вчинені чи можливі правопорушення на відповідних територіях.

Загалом зауважень щодо роботи правоохоронних структур в Шацькому районі не звучало. Однак, за інформацією керівника Ковельської місцевої прокуратури Олександра Бабенкова, яка була отримана раніше, упродовж І півріччя 2016 року на території району вчинено 77 кримінальних правопорушень, з них 21 тяжке та особливо тяжке. Зокрема, вчинено одне умисне тяжке тілесне ушкодження, 37 крадіжок, один розбій, 4 шахрайства та інші злочини.

Криміногенна ситуація на території району залишається напруженою. Тому, крім посилення роботи правоохоронними органами, разом з цим посадовим особам селищної та сільських рад, Шацької районної державної адміністрації слід вживати заходи відповідно до наданих законом повноважень.

Для поліпшення стану роботи правоохоронних структур в Шацькому районі, усунення передумов для вчинення правопорушень та удосконалення методів організації роботи, рішенням Шацької районної ради від 22.04.2016 № 6/14 була затверджена комплексна програма профілактики правопорушень в Шацькому районі на 2016-2020 роки.

Лише консолідація зусиль правоохоронних органів, органів місцевого самоврядування та державної влади забезпечить реалізацію даної програми.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39