У районі захищають майнові та житлові права дітей-сиріт

25 Жовтня 2016, 12:00
1912

На оперативній нараді, яка відбулася під головуванням Сергія Сидорука, першого заступника голови Шацької райдержадміністрації, говорили про забезпечення захисту житлових та майнових прав дітей, які проживають на території району.

З цього питання інформувала присутніх Людмила Єрофєєва, начальник служби у справах дітей райдержадміністрації.

З її слів, станом на 24 жовтня 2016 року  на первинному обліку служби у справах дітей перебуває 32 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

З них: 8 дітей мають житло на праві власності і 24 дітей  -  на праві користування.  Із загальної кількості дітей, що  мають власне житло, у 4 дітей наявні документи на право власності. Право на земельну частку (пай) мають 5 дітей. Документи про право на спадщину за законом на земельну частку (пай) наявні у 3 дітей. Службою у справах дітей райдержадміністрації проводиться робота з опікунами та піклувальниками щодо виготовлення документів про право на спадщину за законом. 

Впродовж  10 місяців 2016 року службою  підготовлено  та розроблено 4 дозволи на вчинення  правочинів з житлом, право користування яким мають діти. Всі вони надавалися з максимальним урахуванням інтересів неповнолітніх. В основному надано дозволи на дарування майна і житла на ім’я дітей (3), а також на поділ житлового будинку та земельної ділянки (1).

Сергій Сидорук  наголосив на необхідності здійснення контролю в питанні придбання житла для особи з числа дітей, позбавлених батьківського  піклування.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024