Чи має право на субсидію сім'я, де обоє батьків - інваліди?

16 Жовтня 2016, 16:50
1379 Джерело: volyn.com.ua

Таке запитання задала під час «телефонного прийому» заступнику директора департаменту соціального захисту населення Волинської облдержадміністрації Людмилі Василівні Сірбіненко одна з читачок «Волині-нової» із Шацького району.

Незважаючи на широку роз'яснювальну роботу, нашим краянам досі важко зорієнтуватися у всіх тонкощах системи призначення і виплати субсидій. Багатьом вона видається не зовсім справедливою і зрозумілою,- пише Волинь- нова.

«Чи може розраховувати на субсидію сім'я, де батько — інвалід по зору І групи, мати — інвалід І групи, а їхній син одержує 16 гривень за догляд за батьками? Прописана в їхньому будинку ще й дочка, яка фактично там не проживає. Вони зверталися в органи соцзахисту у червні, але нічого не домоглися», — скаржиться жителька Шацького району.

— Якщо син, який доглядає за батьками–інвалідами, працездатного віку, то йому в дохід щомісяця враховують суму у розмірі двох прожиткових мінімумів. Така вимога Кабміну. Щодо дочки, яка зареєстрована у батьківському домі, але не мешкає в ньому, то їй необхідно підтвердити це довідкою з нового місця проживання. Якщо цього не зробити, то її заробіток доплюсують до сукупного доходу родини. Судячи з усього, сім'я справді бідова, тому, заповнюючи декларацію, слід звернутися з проханням, щоб питання про призначення субсидії розглядала комісія. Оскільки життєві ситуації бувають дуже непростими і всі обставини складно врахувати в офіційних документах, при райдержадміністраціях створено спеціальні комісії, які вивчають стан справ на місцях, приймають рішення щодо тієї чи іншої родини. Я занотую конкретну адресу і прізвища людей, про яких ви розповіли, доручу перевірити об'єктивність відмови у субсидії, - відповіла Людмила Василівна.

 

 

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024