Ветерани АТО району обговорили насущні питання

15 Жовтня 2016, 13:00
1694

14 жовтня, в День захисника Вітчизни, відбулося чергове засідання громадської організації «Ветерани АТО Шацького району».

В засіданні взяли участь 27 членів громадської організації, представники спілки афганців, військового комісаріату, - повідомляється на сторінці громадської організації "Ветерани АТО Шацького району" у Facebook.

Перед присутніми учасниками АТО виступила заступник начальника бюро правової допомоги Мирослава Карпук, яка ознайомила присутніх з роботою установи, що полягає в наданні безоплатної первинної правової допомоги, забезпеченні доступу до безоплатної вторинної правової допомоги.

Бюро правової допомоги в першу чергу орієнтоване на соціально незахищених людей, з низьким рівнем заробітку, переселенців, учасників АТО чи будь-яких інших пільгових категорій людей, які не мають змоги оплатити послуги юриста з власної кишені. Юридична консультація буде безкоштовною для всіх, адже таке право гарантоване громадянам Законом України. У бюро правової допомоги можна отримати безкоштовну юридичну консультацію, юридично грамотно оформити позовну заяву, скаргу чи будь-які інші звернення.

Також для ветеранів АТО існуватиме можливість отримання вторинної юридичної допомоги, тобто вони матимуть право на безкоштовні послуги адвоката в суді, який допомагатиме людям відстояти їхні законні права та інтереси.

Оксана Пастушок надала інформацію про послуги, які надає для учасників АТО центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді.

Голова громадської організації Ярослав Крат озвучив ряд питань щодо допомоги демобілізованим воїнам в адаптації до мирного життя, а також допомоги тим, що зараз перебувають на території Донецької та Луганської областей.

Досвідом роботи спілки афганців поділився їх голова Володимир Носуліч та військовий капелан Роман Скірак .

Присутні на зборах учасники бойових дій на Сході України досить емоційно обговорювали питання виділення земельних ділянок учасникам АТО з Шацького району. Було висловлено припущення, що спеціально затягується процедура виділення землі, оскільки, на їх думку, на деяких етапах присутні корупційні схеми.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром