Шачанин спорудив на подвір'ї Ейфелеву вежу

11 Жовтня 2016, 16:20
3244 Джерело: volyn.com.ua

62–річний Іван Гарват (на фото) укотре довів, що життя на пенсії не закінчується і йому можна додати багато яскравих барв. Як-от спорудити у себе на подвір’ї поблизу квітника символ Парижа.

Про це пише Волинь нова.

Нам відчиняє двері міцної статури чоловік років 60. Коли називаємося й просимо про інтерв'ю, каже: «Знімайте собі споруду, щось самі придумаєте і напишете, а я говорити не буду — не люблю…» Втім, погода не балувала, накрапав дощ, ми змерзли, і господар, напевно, нас пошкодував.

1

Знайомимося. Звати його Іван Гарват, він зараз на заслуженому відпочинку. Статус пенсіонера для нього, очевидно, ледь не як лицарський титул. Принаймні він часто на цьому акцентував увагу, мовляв, пенсіонери — цікаві люди. Каже, побачив по телевізору на сцені декорацію у вигляді Ейфелевої вежі — й захотілося мати в себе. Внук знайшов в інтернеті креслення і чоловік почав творити.Грошей, щоб купити нові матеріали, не вистачало, довелося шукати у знайомих. Не всім ідея пана Івана сподобалась, хтось казав: «Дурний, не має до чого взятися…» Але, як виявилось, наполегливість — чи не основна риса цього чоловіка, бо вежа, яку ми бачимо, — вже друга його робота. Коли першу, триметрову, купили, сусіди почали нарікати, що вулиця втратила свій шарм, от Іван Гарват спорудив іншу — вдвічі вищу.

1

Увечері будівля підсвічується, не вистачає тільки людей на оглядових майданчиках. Оскільки справжні туристи там не помістяться, чоловік планує вирізати їхні фігурки.

Нині «шацький Ейфель» мріє спорудити тридцятиметрову вежу, втім бідкається, що вік не той і грошей нема. «А ви романтик», — зауважую.«Авжеж, романтик... У мене такий характер: якщо вже щось задумав, то не зупинюся, поки не доведу діло до кінця», — усміхається чоловік.

Олег КРИШТОФ

Коментарі
12 Жовтня 2016, 11:36
Я його добре знаю - справжній трудівник!
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром