Архієпископ Володимир привітав шацьких парафіян із 180-літтям храму

09 Жовтня 2016, 21:00
2415 Джерело: facebook.com

Нинішній рік є знаковим для храму Різдва Пресвятої Богородиці селища Шацьк, адже виповнилося 180 років з дня закладення наріжного каменя у фундамет церкви і 25 років з часу, відколи храм відреставрували і відновили парафіяльне життя.

Про це пише протоієрей Олександр Черевко на своїй сторінці у Facebook.

З нагоди цих подій у селищі Шацьк було відслуженно Божествену літургію , котру очолив архієпископ Володимир-Волинський і Ковельський Володимир. Йому співслужили ,благочинний Шацького округу протоієрей Микола Вихор і місцеве духовенство. Під час літургії була звершена дияконська хіротонія. В архипастирському слові владика привітав настоятеля і прихожан із цією знаменною подією. На святковій літургії молилася і місцева влада.


 

Було непросто молодому священнику Миколі Вихору 25 років тому очолити новоутворену парафію і реставрувати занедбаний храм . За спогадами отця благочинного, тоді радості було дуже багато, адже вершилося Боже діло .

Бог прикликав і небайдужих віруючих ,котрі стали вірними помічниками священика у цій благій справі, але особливою помічницею стала його матушка Марія, котра віддала себе всеціло служінню церкві та Богу, і сьогодні вона лишається невтомною помічницею для свого батюшки. 

Син Олександр теж пішов по стопах свого батька ,закінчивши духовну семінарію і академію у місті Києві.

1


 

Храм Різдва Пресвятої Богородиці сьогодні є окрасою селища, у котрому завжди звершується служба Божа. Священники Шацького округу щиро вітають отця благочинного із цією подією і бажають,щоб він мав можливість служити до останього подиху, а храм щоб ніколи не знав більше закриття і запустіння та стояв до другого пришестя Христового!


 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024