Шацьк: фахівців сфери культури вчили працювати з вокально-хоровими колективами

09 Жовтня 2016, 15:00
1376

28 вересня в Шацькому районному будинку культури відбулись нарада та семінар-практикум для клубних працівників району на тему «Методика розучування вокально-хорових творів. Робота з партитурою».

Нараду розпочала начальник відділу культури Шацької райдержадмінітрації Оксана Юхимук, яка звернула увагу на проведення по закладах культури району заходів до Дня Захисника України та Дня українського козацтва (14 жовтня), підготовку закладів культури району до опалювального сезону, виконання плану платних послуг. Вона націлила працівників галузі на співпрацю  з фондами, які на дольовій участі допомагають закладам культури у зміцненні матеріально-технічної бази.

Семінар-практикум почала методист з вокально-хорового жанру Марія Шпак, випускниця Волинського училища культури і мистецтв, яка по цільовому направленню прийшла працювати  в Шацький районний будинок культури. Вона розповіла про форми репетиційної роботи, прийоми і методи розучування хорового твору, вивчення хорової партитури диригентом. Щоб навчати співу інших, необхідно самому володіти співочим голосом, постійно вдосконалювати свою майстерність, бути в співочій формі, уміти в будь-який момент показати голосом той або інший штрих, нюанс, прийом.

Керівник хору будинку культури Максим Веремчук розповів про підбір репертуару, манеру виконання творів, роботу з партитурою, продемонстрував акапельне виконання пісні. Методисти Вікторія Ягодинець, Оксана Озімок та Марія Шпак під супровід художнього керівника Петра Германа виконали кілька музичних композицій, показали на практиці, як потрібно працювати, щоб досягти чистоти звучання твору. Культпрацівники нагородили їх оплесками за чисте інтонування та гарне виконання пісень.

На завершення семінару-практикуму виступила директор Шацького районного будинку культури Валентина Ханзерук, яка порадила культпрацівникам звертатись до фахівців будинку кульури за методичною допомогою, підбором репертуару для вокально-хорових колективів, побажала змістовно проводити культурно-мистецькі заходи в закладах культури та тісно співпрацювати із школами.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром