Павичі з пластику, букети з бісеру і будинок для кота – майстриня з Шацька ДИВУЄ!

08 Жовтня 2016, 15:00
6046

Шачан і гостей селища, які проходять центральною дорогою, давно приваблює незвичайне подвір’я місцевих жителів. Чого на ньому тільки немає! Вирізані з дерева їжачок, грибочки, казкові персонажі Лисичка і Журавель, горщики для квітів у вигляді вагонів поїзда чи поросят, чудернацькі букети.

Але головною окрасою садка є величні фігури павичів, орла і гадюки. Здалеку важко зрозуміти, з чого ця краса виготовлена, а от коли потрапляєш на саме подвір’я, то бачиш, що це звичайний пластик із пляшок з-під води. Тоді приходить усвідомлення, що в майстра – золоті руки.

2

2

2

2

2

2

 

Тобто не в майстра, а в майстрині Мирослави Гавриленко – тендітної молодої жінки, в якої, як виявилося згодом, є стільки талантів, що навіть важко їх перерахувати.

-Коли син ходив у дитсадок, в мене було багато вільного часу. От і почала вишуковувати в інтернеті різні ідеї і пробувати втілювати їх у життя. Виявилося, що пластик – дивовижний матеріал, до того ж не потребує великих затрат. Так і з’явилася з часом моя гордість – ці роботи, - розповідає Мирослава.

З’явилася не за день і не за два. Бо дуже вже кропітка це робота і займає багато часу. Спершу з дротів та арматури робиться каркас виробу (в цьому допомагає чоловік), всередину вставляється велика пляшка і наповнюється для ваги певним важким матеріалом, потім усе запінюється. Коли піна стає твердою, Мирослава ножем відрізає все зайве, формуючи голову, дзьоб птаха тощо.  А тоді вже починає роботу з пластиком: ріже пляшки, вирівнює «пір’їнки» праскою, скріплює докупи дротиками. Кінцевий етап – фарбування готового виробу.

В  хаті у майстрині – теж, як у музеї. Вгорі на меблях – як живі, орхідеї з бісеру. На столах і тумбочках – букети польових квітів, лілій, цілі дерева, настольні лампи – усе з бісеру. На стінах – квіткові картини-композиції. Мирослава за спеціальністю – швачка, тому коли приходить холодна пора року, вона береться за шиття дитячого одягу, фантастичних новорічних костюмів, виготовляє дивовижні жіночі сумки, скріплюючи нитками з допомогою гачка кольорові картинки, обтягнуті тим же пластиком із пляшок.

2

1

1

1

1

2

2

2

1

А ще майстриня виготовила для своїх домашніх улюбленців – двох котиків – будиночок. Чотириповерховий, з драбинками, іграшками і комфортними місцями для відпочинку – використала для нього картонні коробки і клаптики тканини. Каже, боялася, що котики його проігнорують. Проте ні, будиночок є для них улюбленим місцем у хаті. Якщо старший за віком пухнастик полюбляє спати в затишній нірці, то мале котеня гасає драбинками, як навіжене.

1

Неозброєним оком видно, чим Мирослава порадує рідних і шанувальників свого таланту наступного року. У кімнаті стоїть майже метрового зросту фігура лебедя. Щоб завершити роботу, потрібно багато часу, сил і терпіння. Мирославі цього не займати. Знає, що білий птах-красень стане ще однією її гордістю.

Коментарі
08 Жовтня 2016, 23:21
золоті руки має!!!!!!!!!!!!!
09 Жовтня 2016, 13:19
Супер!Молодец, поздравляю. Наконец-то мир увидит твои творения!!!
10 Жовтня 2016, 13:08
Руки золоті і терпіння ! Молодець@
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром