Як депутат обласної ради вчителював у Хрипську

05 Жовтня 2016, 12:00
1833 Джерело: volyn24.com

Коли Юрій Гупало, депутат Волинської обласної ради, після школи не вступив до фізико-математичного факультету, отримав пропозицію від місцевого відділу освіти: місце вчителя у селі Хрипськ Шацького району.

Ще двадцять-тридцять років тому професія вчителя була дуже поширеною. Відкривалися нові школи, і студентів після навчання часто направляли в глибинку вчити сільських дітей, - пише видання "Волинь24".
 

Юрій Гупало у школі був відмінником та активістом, таким же відповідальним прийшов на роботу в школу у село на кордоні.

«Це було село Хрипськ, зараз – на території Шацького району, всього за три кілометри до білоруського кордону. До того Хрипська ніхто не хотів іти на роботу, бо туди навіть не ходили автобуси, треба було сім кілометрів добиратися пішки. Так я і став вчителем математики та фізики. Перший рік мав 24 години на тиждень, а наступного року ще додали викладати німецьку мову. 

Ці два роки були непрості. Мене – молодого хлопця, без освіти і якогось досвіду, закинули на край світу вчити дітей. Дали хатинку під лісом, сам собі хазяйнував, і їсти варив, і дрова рубав. Наступного року додалися ще проблеми з місцевими: якось так вийшло, що поприїжджали з армії, і не всім хлопцям, скажімо так, подобалося, що молодий вчитель ходить до клубу.

Через два роки я таки став студентом, але цього разу обрав історичний факультет. Був ще невеликий епізод в біографії, коли я знову вчителював: у 1997-1999 роках викладав основи економіки у радомишльській школі. Проте вчительський заробіток заставляв шукати додаткових можливостей, як прогодувати сім’ю. Зрештою, зовсім залишив цю справу – на бензин, щоб добратися до школи, доводилося витрачати більше за вчительську зарплату».

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024