Як у районі готуються до зими

02 Жовтня 2016, 01:00
1467

На оперативній нараді в першого заступника голови Шацької районної державної адміністрації Сергія Сидорука говорили про готовність господарського комплексу району до роботи в опалювальний період.

Ольга Романська, начальник відділу регіонального розвитку та житлово-комунального господарства, повідомила, що по установах та організаціях району проведено ряд планових заходів з підготовки до функціонування в умовах осінньо-зимового періоду 2016-2017 років.

Зокрема у котельні дитсадка №1 селища Шацьк замінено покрівлю; зроблено ремонт підлоги у фельдшерсько-акушерському пунткті села Грабове; замінено вікна та двері на енергоощадні в амбулаторії села Пульмо, ФАПах сіл Кропивники, Світязь, Положево та Мельники; проведено утеплення фасаду ФАПу села Пулемець; замінено двері на енергоощадні у загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів селища Шацьк; замінено вікна на енергоощадніі у школах сіл Світязь (14 шт.) та Пульмо (40 шт.); по всіх навчальних закладах району було проведено роботи по очищенню димоходів.

Доповідач проінформувала і про забезпеченість бюджетних установ дровами та торфобрикетом. Якщо дровами установи району, а це школи, бібліотеки, клуби, лікарня, ФАПи та інші, забезпечені практично на 100%, то з торфобрикетом ситуація гірша. Причини різні. Одні ще його довозять, а в інших, у зв’язку з відсутністю місць для складування, він буде довозитись при потребі.

Відповідно до наказу Міністерства палива та енергетики України «Про затвердження Правил підготовки теплових господарств до опалювального періоду» всі державні установи районного підпорядкування готують до 1 жовтня 2016 року паспорти готовності теплових господарств до опалювального сезону. Станом на 23 вересня подано 92 паспорти готовності до роботи в опалювальний період та 28 Актів готовності теплових господарств.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024